Imoćani uložili u turizam milijune eura – najviše dolaze Nijemci i Skandinavci

Posljednjih godina u Imotskoj se krajini za više od deset puta povećao broj kuća za odmor – registriran je i stoti takav objekt. Samo od Uskrsa ove godine na tržište je stavljeno čak 30 novouređenih vila. Procjenjuje se da su od 2010. Imoćani u turizam uložili sedam milijuna eura.

Prije desetak godina Šime Medvidović počeo je obnavljavati svoju djedovinu. Bio je prvi na imotskoj turističkoj karti. Ljudi koji su došli tu doslovice su se zadivili ljepotom ovog krajolika i svega što se može ponuditi. Doslovno sam imao ugovor na stolu 2006., za turizam. U Imotskoj krajini tada apsolutno nitko nije imao pojma o tome, objašnjava Medvidović.

RDImotski.turizam

Kada je stigla auto-cesta i probijen tunel kroz Biokovo, a Makarska se rivijera približila na pola sata vožnje, sve se počelo mijenjati. U gospodarski uništenoj Krajini turizam je nanovo probudio poduzetnički duh.

Planirali smo dogodine imati stoti objekt, ali su naši iznajmljivači to ubrzali i tako je prošli tjedan registiran taj stoti objekt u Imotskoj krajini, hvali se Luka Kolovrat, direktor TZ-a grada Imotskog. Takozvana “zelena rivijera” ove godine ostvarit će donedavno nezamislivih 40.000 noćenja.

Nastavljamo s edukacijama i radionicama, a Splitsko-dalmatinska županija kao institucija daje poticaje za bazene i druge. Surađujemo sa Županijom – mi se bavimo edukacijom, a županija poticajima – jedna smo od rijetkih županija koja ima strategiju razvoja ruralnog turizma, kaže Joško Stella, direktor županijske Turističke zajednice.

Imotske vile najviše vole Nijemci i Skandinavci, potom Englezi i Francuzi. A Turistička zajednica ove sezone svim gostima iz kuća za odmor daruje stručni obilazak slavnih jezera i svih drugih do sada skrivenih ljepota mistične Dalmatinske Zagore.

Cijeli prilog možete pogledati na http://vijesti.hrt.hr/336916/imocani-ulozili-u-turizam-milijune-eura-najvise-dolaze-nijemci-i-skandinavci

Izvor: HRT, Foto: Screenshot HRT

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com