Svečano obilježena 25. obljetnica utemeljenja 3. imotske bojne

Intoniranjem državne himne te polaganjem vijenaca kod Spomen obilježja na Topani, danas je započelo obilježavanje 25. obljetnice utemeljenja legendarne Treće imotske bojne iz sastava 4. Gardijske brigade Hrvatske vojske.

treća imotska bojna ivica tolić 4

Vijenac je, u ime predsjednice Republike  Hrvatske, Kolinde Grabar Kitarović, položio njen izaslanik komodor  Ivica Tolić.

treća imotska bojna ževrnja

U ime naše županije vijenac je položio župan Zlatko Ževrnja.

treća imotska bojna 3

Također, vijence su položili i upalili svijeće, te se poklonili svim poginulim za slobodu domovine, izaslanstva Grada Imotskog i općina Imotske krajine, potom predstavnici Treće bojne, koordinacije udruga  proisteklih iz Domovinskog rata s područja Imotske krajine, predstavnici  Sedme domobranske pukovnije iz Zadra te braniteljske udruge Oluja iz Podstrane, kao i 4. Gardijske brigade Hrvatske vojske.

treća imotska bojna fra zoran kutleša

Odrješenja je podario župni vikar fra Zoran Kutleša, koji je predvodio svetu misu zadušnicu u župnoj crkvi Svetog Franje.

treća imotska bojna 7

Živući pripadnici Treće bojne, njihovi gosti i prijatelji, u mimohodu su prošli gradskim ulicama. Druženje je nastavljeno  i u poslijepodnevnim satima.

treća imotska bojna 8

treća imotska bojna 9

treća imotska bojna ivica tolić 6

treća imotska bojna ževrnja 2

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com