Vikend prognoza vremena

Temperature mora gotovo svugdje dosežu ili malo prelaze toplih 20 stupnjeva, a još toplije bit će sljedećeg tjedna.

Početak lipnja obilježava nestabilno vrijeme s povremenim pljuskovima. Ista ciklona koja zapadnoj Europi donos najveće poplava posljednjih nekoliko godina djeluje i na vrijeme u našim područjima. Ipak, sve prolazi bez neželjenih scenarija, a i temperature zraka su u skladu s prosjekom za ovaj dio godine.

Kraj tjedna donosi nam dosta sunca i toplije, ali posve stabilno neće biti.

U petak djelomično sunčano s promjenjivom naoblakom. Iako će se u većini predjela zadržati suho, uz mjestimice pojačan razvoj naoblake, mjestimice će biti pljuskova i grmljavine, osobito u Zagori popodne. Puhat će većinom slabo jugo i jugozapadnjak, prema kraju dana u Dalmaciji zapadnjak i sjeverozapadnjak. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 9 do 13°C, uz obalu i na otocima od 14 do 19°C. Najviše dnevne temperature od 20 do 25°C.

U subotu će biti više suha i sunčana vremena u odnosu na prethodne dane. Ipak, u popodnevnim satima mjestimice će biti umjerenog i pojačanog razvoja oblaka uz pljuskova s grmljavinom, uglavnom u zaleđu Kvarnera i unutrašnjosti Istre. Na sjevernom Jadranu puhat će slabo do umjereno jugo, na moru prolazno i pojačano. U Dalmaciji noću tiho, a danju slab vjetar zapadnih smjerova.  Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 9 do 13°C, uz obalu i na otocima od 14 do 19°C. Najviše dnevne temperature od 22 do 26°C.

Nedjelja će biti djelomično sunčana s promjenjivom naoblakom. Popodne će, uz prolazno jači razvoj oblaka, mjestimice biti pljuskova i grmljavine, osobito u zaobalju. Puhat će slabo jugo i jugozapadnjak, a podne na moru Dalmacije vjetar zapadnih smjerova. Temperature zraka neće se bitno mijenjati u odnosu na subotu.

Slično vrijeme kao za vikend pratit će nas i u prvom dijelu nadolazećeg tjedna.

IZVOR: Dalmacija News

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com