Taekwondo klub Imotski: Zlato na U-21 kvalifikacijama i srebro na Austrian Open-u

Na G-1 Austrian Open-u u Innsbrucku nastupilo je 1211 natjecatelja iz 47 zemalja. Mlada Matea Kolovrat nastupila je prvog dana u kategoriji juniorki do 55kg.

taekwondo klub imotski matea kolovratž

Matea je redom pobjeđivala Austrijanku Srisamorn Loacker 6:4, Njemicu Laru Elaine Pauli 13:1, Turkinju Simay Torun 16:7, a u polufinalu  predstavnicu selekcije Zagrebačke županije Antoniju Krajnović 3:0, dok je u finalu od nje bila bolja reprezentativka Njemačke Jasmin Richter rezultatom 3:5. Ovo je treća medalja za Mateu na G-1 turnirima u samo godinu dana, nakon bronce na Croatia Open-u i zlatne medalje na Serbia Open-u.

taekwondo klub imotski stella kavelj

Istog dana u Zaprešiću Stela Kavelj nastupala je na kvalifikacijskom turniru za U-21 reprezentaciju Hrvatske. Stela, kao aktualna seniorska prvakinja države, nije imala većih problema i suvereno je osvojila prvo mjesto te je nagrađena kao najbolja seniorka turnira. Pobjednici kategorija s ovog kvalifikacijskog turnira konkurirat će za nastup na Europskom U-21 prvenstvu koje će se održati u Ruskoj Federaciji od 23. do 26. srpnja ove godine.

Ovim turnirima završava prvi dio natjecateljske sezone u kojem su članovi Taekwondo kluba Imotski osvojili tri medalje na prvenstvima države, seniorsko zlato, juniorsko srebro i kadetsku broncu. Tim rezultatima se ovaj vikend pridodaje Stelino prvo mjesto na U-21 kvalifikacijama i Mateino G-1 srebro. Nadalje natjecatelji kluba nastupili su u prvih šest mjeseci ove godine na 14 turnira u Hrvatskoj, Njemačkoj BiH i Austriji .

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com