“Živim život bez nasilja”- Interaktivna parlaonica u Pučkom otvorenom učilištu u Imotskom

U organizaciji Ministarstva unutarnjih poslova i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, treća komponenta preventivnog projekta “Živim život bez nasilja”- Interaktivna parlaonica upriličit će se danas, 8. lipnja, s početkom u 12.30 sati u prostoru Pučkog otvorenog učilišta u Imotskom.

Tom prilikom održat će se debata između učenika sedmih razreda Osnovne škole “Stjepan Radić” na temu vezanu uz nasilje. U projekt je uključen i pjevač Joško Čagalj-Jole, kao i predstavnik HNK “Hajduk” Velimir Strinić, koji će također sudjelovati u spomenutom događaju.

Osim debate, birat će se najbolji likovni i literarni radovi, a najbolji učenici će biti nagrađeni.

Podsjetimo, preventivni projekt „Živim život bez nasilja“ zajednički je projekt Ministarstva unutarnjih poslova i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, koji je započeo prije pet godina, kao dio kampanje MUP-a i Programa Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP), s ciljem podizanja svijesti o potrebi prijavljivanja nasilja i zajedničkog doprinosa u sprječavanju nasilja.

Od 2010. godine ovaj projekt je obuhvatio velik broj djece osnovnoškolske dobi, kojima su održana brojna predavanja i radionice na ovu temu.

Projekt „Živim život bez nasilja“ sastoji se od tri komponente:

U prvoj komponenti – Interaktivnoj radionici – učenici se najprije upoznaju s problemom nasilja – što sve podrazumijeva pojam „nasilje“, kako ga prepoznati i kako se zaštititi.

Drugu komponentu čini umjetničko-edukativni program, u kojem se učenici kroz predstavu, upoznaju s različitim situacijama nasilja u svakodnevnom životu, te aktivno sudjeluju u predstavi, kroz komunikaciju s glumcima.

Završna, treća komponenta projekta jest Interaktivna parlaonica, u kojoj učenici iznose svoja razmišljanja na temu nasilja, primjenjujući znanja usvojena za vrijeme provođenja prve dvije komponente projekta.

Učenici se upoznaju s aktivnostima koje policija poduzima u cilju prevencije nasilja te ih se potiče na društveno odgovorno ponašanje i usvajanje pozitivnih vrijednosti, kako bi mogli dati svoj doprinos u zajedničkoj borbi protiv svih oblika nasilja i izgradnji kulture nenasilja i tolerancije

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com