Sljedećih dana u dijelovima Dalmacije past će preko 100 litara oborina!

Pred nama je vrlo promjenjiv vikend.

Iako se već bližimo sredini lipnja, vremenske prilike još su daleko od pravih ljetnih. Po svemu sudeći, na ljeto ćemo sljedećih dana zaboraviti jer nam slijedi razdoblje on nekoliko vrlo nestabilnih dana, a valjda u startu naglasiti da će do utorka u dijelovima Dalmacije pasti preko 100 litara kiše po kvadratnom metru. Također, oborine neće biti ravnomjerno raspoređene, pa će biti i područja u kojima neće biti značajnijih količina. Sve do kraha tjedna pratit će nas jugo koje će pojačane udare imati u noći subote na nedjelju. Čini se da će najkišvotija biti nedjelja, a u petka i subotu bit će i dužih sunčanih razdoblja.

Petak će biti vrlo promjenjivo s izmjenama sunčanih i oblačnih razdoblja. Povremeno će biti kiše, pljuskova i grmljavine, a oborine će biti izrazito neujednačeno raspoređene, pa će neka područja dobiti tek manje količine, a drugdje može pasti i preko 40 litara po kvadratnom metru. U većini krajeva puhat će slabo do umjereno jugo koje će na moru južne Dalmacije biti povremeno pojačano. Minimalne jutarnje temperature zraka većinom od 15 do 20°C. Najviše dnevne od 22 do 27°C.

Promjenjivo će se nastaviti tijekom subote. Više sunčanih razdoblja u Dalmaciji, gdje će samo povremeno i ponegdje biti slabih pljuskova, ponegdje praćenih grmljavinom. Promjenjivije na sjevernom Jadranu, osobito u zaleđu Kvarnera, gdje će kiša biti češća i obilnija. Kasno popodne i navečer na sjevernom Jadranu jače naoblačenje s kišom, pljuskova i grmljavinom, a ponegdje i izraženijim grmljavinskim nevremenom s tučom. Puhat će umjereno do pojačano jugo, na moru u drugom dijelu dana ponegdje i jako, a kasno navečer na moru sjevernog Jadrana okretanje vjetra na umjeren do jak lebić. Temperature zraka bez veće promjene u odnosu na petak.

U nedjelju promjenjivo s izmjenama sunčanih i oblačnih razdoblja. Povremeno će biti kiše, pljuskova i grmljavine, a u dijelovima Dalmacije ponegdje je moguće jače nevrijeme s obilnijim oborinama. Puhat će jugo, na sjevernom Jadranu i lebić, a vjetar će posvuda slabiti tijekom dana. Najviše dnevne temperature zraka većinom od 20 do 27°C.

Promjenjivo će se u ponedjeljak zadržati u Dalmaciji, a od utorka vrijeme će postupno početi smirivati.

IZVOR: Dalmacija News

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com