2. Šaranski kup – Ričice 2016.

Proteklog vikenda Zeleno jezero u Ričicama bilo je mjesto održavanja 2. šaranskog kupa Ričice 2016., natjecanja ribiča u lovu šarana športskim načinom.

šaranski kup ričice 2

Domaćin i organizator bila je športsko ribolovna udruga CarpIMO Imotski koja je ugostila 15 ekipa iz Hrvatske i susjedne BiH, tako da bi se ovom sada već tradicionalnom natjecanju mogao dodati i međunarodni naziv.
Ribolov je trajao 45 sati, lovilo se ekipno sa 2 ili 3 člana u ekipi koji su dali svoj maksimum da budu uspješniji od svojih suparnika. Rivalstvo je bilo još veće jer se svi oni svakodnevno druže u privatnom životu.Momci su marljivo radili, pripremali pozicije na jezeru, na najbolji mogući način ugostili ekipe koje su došle iz drugih krajeva, a posebno valja naglasiti da je bilo ekipa iz Kutine i Požege koje su prešle veliki put da bi sudjelovali, vidjeli ribe i ljepote jezera u Ričicama.Najuspješnije ekipe ovoga zanimljivog natjecanja bile su  CT TIH HERCEGOVINA osvojeno 1. mjesto, CT VIDOVCI KUTINA osvojeno 2. mjesto i CT TIHALJINA koja je na samom kraju u tjesnoj utrci osvojila 3. mjesto.
Najveću ribu na natjecanju ulovili su dečki iz CT VIDOVCI Kutina koja je bila teška 7,650 kg.

šaranski kup ričice 3
Sve ribe su nakon vaganja i upisivanja u listu športski vraćene u vodu da rastu i u budućnosti razvesele nekog ribiča na udici.

Na kraju natjecanju u nedjelju, organiziran je ručak za sve natjecatelje i prijatelje, kuhao se poznati gulaš, a druženje se nastavilo do kasnih popodnevnih sati.

šaranski kup ričice 4

– Sve je bilo odlično zamišljeno i organizirano, ugostili smo veliki broj ekipa i prijatelja, kako nas domaćih tako i ekipa iz Slavonije i Hercegovine.
Natjecanje je prošlo uspješno, ali moram naglasiti kako je u prvom planu bilo druženje i prijateljstvo a tek onda ribolov.

šaranski kup ričice 5
Nadam se i radit ćemo na tome da se i sljedeće godine održi natjecanje, nastojat ćemo ugostiti još veći broj ekipa ako nam vodostaj to dozvoli jer ove godine nažalost nije bilo mjesta za sve zainteresirane.

šaranski kup ričice 6

Na kraju bi se zahvalio svima koju su sudjelovali i pomogli u organizaciji, našim sponzorima a posebno trgovini ribolovne opreme TOPFISHING Zagreb, oni su sponzorirali vrijedne nagrade za najuspješnije ekipe i najveći ulov. – rekao nam je jedan od organizatora Eugen Čuljak.

šaranski kup ričice 7

šaranski kup ričice

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com