Nove filmske projekcije u Gradskom kinu

Gradsko kino Imotski i Kino Mediteran ponovno oduševljavaju filmskim projekcijama. Ovog vikenda oba filma prikazat će se u subotu, 18. lipnja. 

U 17 sati na programu je animirani sinkronizirani film “POTRAGA ZA DOROM”, nastavak popularnog filma “Potraga za Nemom”.

U 20 sati prikazat će se slovensko-hrvatski hit film koji je oduševio gledatelje u Hrvatskoj “HOUSTON, IMAMO PROBLEM”.

Ulaznice se mogu kupiti u Pučkom učilištu od srijede do petka u vremenskom intervalu od 9 do 14 sati ili sat vremena prije prikazivanja filma ispred kina.

Cijena ulaznice za animirani film je 25 kuna, a za Europski film 20 kuna.

POTRAGA ZA DOROM
Andrew Stanton, Angus MacLane
SAD / 103′ / 2016.

Disney i Pixar u animiranom filmu Potraga za Dorom vraćaju na velike ekrane obožavanu i zaboravljivu plavu tang ribicu Doru, koja sretno živi unutar podvodnog grebena s Nemom i Merlinom. Kad se Dora odjednom sjeti da ju negdje traži njena obitelj, ovaj trio kreće u životnu avanturu preko oceana sve do prestižnog rehabilitacijskog centra i akvarija, kalifornijskog Insituta za svijet podmorja. Kako bi pronašla svoje roditelje, Dora zatraži pomoć troje najintrigantnijih stanovnika Instituta za svijet podmorja: Boška, svadljive hobotnice koja često bježi zaposlenicima Instituta, bijelog kita Ljudevita koji je uvjeren da su njegove eholokacijske sposobnosti van funkcije i kratkovidnog bijelog kita Nade.

TRAILER:  https://www.youtube.com/watch?v=cEfT2ZkalwE
Houston

 

HOUSTON, IMAMO PROBLEM
Žiga Virc
Slovenija, Hrvatska / 88′ / 2016.
Hladni rat, svemirska utrka i NASA-ino slijetanje na Mjesec ključni su povijesni događaji koji su obilježili čitavu jednu eru. Oni su još i danas omotani velom tajne i inspiriraju brojne teoretičare zavjere. U filmu „Houston, imamo problem!“ redatelj Žiga Virc novim informacijama dovodi u pitanje obje strane priče. Film na intrigantan način spaja stvarne i fiktivne događaje koji rekreiraju ne tako davnu povijest kroz prizmu teorija zavjere, pozivajući pritom gledatelje da sami odluče što je stvarnost, a što fikcija. Na toj tankoj liniji, slovenski filozof Slavoj Žižek u filmu postavlja ključno pitanje: „Što je zapravo istina?“ Koristeći arhivske snimke, film povezuje sve aspekte ovog mita kroz svjedočanstvo višeg svemirskog inženjera koji je radio u kontroverznom jugoslavenskom svemirskom programu.

TRAILER: https://vimeo.com/161886086

 

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com