Meteoalarm izdao narančasto upozorenje za Dalmaciju

Pred nama je djelomično sunčan, ali biometeorološki težak dan s visokim tempearturama i jakim jugom koje bi mjestimice moglo prijeći i brzinu od 100 kilometara na sat. Zbog takvih je vremenskih neprilika DHMZ preko sustava Meteoalarm izdao visoko narančasto upozorenje za priobalni dio naše zemlje i otoke.

Tako su zbog jakog juga već u prekidu katamaranske linije Split-Hvar-Vela Luka-Lastovo i Ubli-Vela Luka-Hvar-Split. S obzirom da je vrijeme kad je na plažama mnogo turista, a posebno avanturista koji će poželjeti odplivati ili prosurfati otvorenim morem, na dodatnom oprezu će biti i djelatnici Pomorske policije i Lučke kapetanije kako bi se izbjegle nesreće na valovitom moru.

Što se temperatura tiče, one su znatno više od jučerašnjih jutarnjih, tako je na Pašmanu već 26 stupnjeva u 8 sati, u Vodicama i Solinu 25, u Korčuli 24 stupnja. Od većih gradova jutros najtopliji su Split i Dubrovnik gdje je već 24 stupnja, Šibenik je trenutno na 23, dok je u Zadru 22. Zagora je nešto hladnija, no i tamo su temperature posvuda iznad 15 stupnjeva, u Promini 17, u Hrvacama 19, u Muću 20 stupnjeva.

Do kraja dana u većini krajeva suho, no zbog juga i topline izrazito nepovoljno vrijeme zbog čega se posebno moraju brinuti kronični bolesnici i stariji, te izbjegavati izlazak u sred dana.

IZVOR: Slobodna Dalmacija

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com