Ponos pa sramota: Huligani “ubili” Vatrene, hoće li nas UEFA izbaciti?

Krenulo je kao u snu, završilo ni blizu toga. Huligani su na jučerašnjoj utakmici Hrvatske i Češke uspjeli, mnogi se opravdano pitaju kako, baciti baklje i topovske udare na teren. Nakon utakmice samo bod, ali i gorak okus i sramota, te strepnja zbog kazne…
U 86. minuti utakmice kod vodstva 2:1 dolazi do prekida igre, i dok su igrači pod tribinama molili da se sve smiri, ništa nije pomoglo, a bilo je već i kasno. Neshvatljiv plan onih koji očito u životu nemaju zapravo nikakva vrijedna cilja, uspio je. Igra je ipak nastavljena, no Hrvarska dolazi tek do remija jer raštimana momčad nakon poklona šačice divljaka s tribina nije više mogla biti ista. Nakon utakmice samo bod, ali i gorak okus i sramota. Osude su stigle sa svih strana, izbornik Čačić nije bio ljut samo na huligane.
„Ovo je isključivo teroristički čin njih desetak. Hrvatski nogometni savez čini sve da do toga ne dođe jer on nema represivni aparat. Bile su indikacije, pisalo se da će se ovo dogoditi ali ovo zaista nisu hrvatski navijači i ovo su čisti teroristi, sportski teroristi koji dolaze i rade to što rade. Najviše me boli što se država s njima ne želi, ne vjerujem da ne želi, ali ne želi se uhvatiti u koštac“, rekao je hrvatski izbornik.Reagirala je i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, ona se oglasila na svom Facebook profilu…”Bravo, Vatreni! Bravo, hrvatski navijači! A vama neprijateljima Hrvatske, mrziteljima svoje reprezentacije i države (tzv. orjunašima) poručujem: odgovarat ćete i za ovo i za svastiku! Sram vas bilo!”, poručila je. Do kada će i institucije dopuštati da se crvenimo zbog šake huligana, pitaju se mnogi građani.
“Ovo je prostakluk, primitivizam i ovako se ne voli svoja reprezentacija i svoja država.” “Evo, meni dolaze suze na oči, nakon ovakve igre…” “Prelijepa utakmica pretvorena u blamažu, u sramotu. To je slika nas, nažalost. Jedna predivna momčad, predivan događaj pretvoren u sramotu.” “Jako sam uzrujana, jako. I samo me zanima kako su uspjeli ući sa svim time na stadion”UEFA je reagirala praktički s posljednjim zviždukom suca i promptno pokrenula disciplinski postupak, odluku ćemo znati nakon podneva, nije isključno niti izbacivanje s EURA, a u popodnevnim satima očekuje se i press konferencija HNS-a.
Mediaservis
Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com