Stigle velike vrućine

Iza nas je topla noć, a pred nama vruć dan u kojem će se temperature približiti 35 stupnjeva. Prvi put ovoga ljeta jutarnje su temperature prešle 30 stupnjeva jer je u Dubrovniku i u bračkoj uvali Lučice u 7 sati već 31 stupanj. I noćne temperature su posvuda bile visoke, oko 20 stupnjeva , a brojna su se mjesta probudila s temperaturama i nekoliko stupnjeva iznad 20.

Osim Dubrovnika i Brača jutros je već vruće i na Pašmanu, tamo je 31 stupanj, Split se jutros probudio s do sada najvišom temperaturom od 29 stupnjeva, u Šibeniku je već 26, a u Zadru samo 23 stupnja.

Danas će biti meteorološki težak dan, povremeno će biti umjerene naoblake, a uz lokalno jači razvoj oblaka mala je vjerojatnost kratkotrajnog lokalnog pljuska, uglavnom u istočnim predjelima i u zaleđu Dalmacije. Na Jadranu slaba i umjerena, uVelebitskom kanalu ponegdje jaka bura, te sjeverozapadnjak.

Kažimo i da je DHMZ preko Meteoalarma za unutrašnjost Dalmacije izdao žuto upozorenje zbog vrućina pa ovo treba ozbiljno shvatiti, a i oni koji žive izvan tog područja trebaju izbjegavati jako sunce, piti dosta tekućine, izbjegavati alkohol i teška, začinjena jela i posebno brinuti o najmlađima i starijoj populaciji.

IZVOR: Slobodna Dalmacija
Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com