U Vukovaru otkriveno spomen obilježje imotskom junaku Velimiru Đereku Sokolu

U subotu na sam Dan državnosti  na Vukovarskom legendarnom Sajmištu ,u ulici Tri ruže ,otkriveno je  lijepo spomen obilježje pukovniku HV,legendarnom branitelju Vukovara ,Imoćaninu Velimiru Đereku Sokolu,koji je junački poginuo na tom mjestu 12. listopada  1991. godine.

spomen obilježjhe velimir đerek sokol vukovar 2

Organizator ceremonije otkrivanja,kao i inicijator ovoga čina je grad Vukovar.Svega nekoliko stotina metara dalje otkriveno je i spomen obilježje pukovniku Petru Kačiću,koji je poginuo samo osam dana prije Velimira.

spomen obilježjhe velimir đerek sokol vukovar 3

Na ceremoniji otkrivanja spomen obilježja osim delegacije grada Vukovara koju je predvodio gradonačelnik Ivan Penava, bili su i predstavnici udruga  proisteklih iz Domovinskog rata Vukovara,te Imotske krajine,kao i predstavnici Udruge veterana i dragovoljaca Imotske krajine,predvođeni predsjednikom Vinkom Tolićem. .Također  na otkrivanju su bili i članovi rodbine junaka Velimira sestre Senka Jelavić i Rajka Mikulić.One su i otkrile spomen obilježje,a dirljivim riječima junački put svoga brata ispričala je Rajka Mikulić.Govorio je i gradonačelnik Vukovara.Program su pjesmom popratili članovi klape sveti Mihovil iz Prološca.

spomen obilježjhe velimir đerek sokol vukovar 4

Spomenimo,da je prije par mjeseci razbijena ploča s imenom Velimira Đereka Sokola koju su na nedalekom mjestu od njegove pogibije postavili članovi UHDVDR-A Imotske krajine.Počinitelj još nije otkriven.

spomen obilježjhe velimir đerek sokol vukovar 6

spomen obilježjhe velimir đerek sokol vukovar 7

spomen obilježjhe velimir đerek sokol vukovar 8

spomen obilježjhe velimir đerek sokol vukovar 9

spomen obilježjhe velimir đerek sokol vukovar 10

spomen obilježjhe velimir đerek sokol vukovar

spomen obilježjhe velimir đerek sokol vukovar 5

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com