Bura ohladila Dalmaciju i zaustavila promet, na Biokovu jutros izmjereno 7 stupnjeva

Bura je dobro rashladila neka mjesta pa su jutros osvanula nekoliko stupnjeva svježija od jučer. Najhladnije je na Biokovu, na svetom Juri u 8 sati je samo 7 stupnjeva, a što se tiče ostalih krajeva najsvježije je u Promini, 16 stupnjeva, te u Cetinskoj krajini gdje je jutros 18 stupnjeva.

Zbog bure zahladilo je i duž obale pa je najhladnije jutros u Šibeniku, tamo je jutros samo 21 stupanj, stupanj više je u Splitu, u Zadru je 24, dok je Dubrovnik jutros najtopliji veći grad sa 25 stupnjeva.

I dok je jutros bura posvuda osvježila temperature na zadarskim otocima, na Dugom otoku i na Pašmanu je i jutros znatno toplije, na Dugom otoku 27, na Pašmanu 30 stupnjeva.

Vedro vrijeme pratit će nas cijeli dan, najavljuje Drago Žaja iz Pomorskog meteorološkog centra Split, a bura će do kraja dana oslabiti.

Do kraja tjedna, najavljuju iz DHMZ-a, čeka nas toplo i stabilno vrijeme, iako ne toliko vruće kao proteklih dana.

HAK: Bura otežava promet

Zbog jake bure na Jadranskoj magistrali između Novog Vinodolskog i Senja promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina), a od Senja do Svete Marije Magdalene još i za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I.i II. skupina vozila), priopćeno je u utorak ujutro iz Hrvatskog auto kluba (HAK).

Jak vjetar usporava vožnju i na autocestama A1 između vijadukta Božići i tunela Bristovac te na A6 Rijeka-Zagreb između tunela Tuhobić i čvora Kikovica, no autoceste su otvorene za sav promet.

Zatvorena je zbog radova autocesta A7 između čvorova Križišće i Šmrika u oba smjera te između čvorova Hreljin i Križišće u smjeru Krka.

Do 28. lipnja do 23,59 sati na autocesti A11 Zagreb-Sisak na čvoru Jakuševec zatvoren je izlaz s autoceste iz smjera Velike Gorice u smjeru Zagreba, Ljubljane, Splita, Maribora i Krapine, zbog radova. Obilazak je čvor Veliko Polje-Avenija Većeslava Holjevca-čvor Buzin.

IZVOR: Slobodna Dalmacija

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com