24. obljetnica pogibije 36 imotskih junaka u Trstenom

U organizaciji Zavičajnog kluba Imoćana u Dubrovniku te suorganizaciji Grada Dubrovnika, Župnog ureda Trsteno i Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja Podružnice Dubrovnik, komemorativno – molitveni susret za sve poginule branitelje Domovinskog rata održat će se sutra, 2. srpnja, u Trstenom.

Ove godine obilježava se 19. obljetnica podizanja spomen obilježja i 24. obljetnica bitke za Golubov kamen, zloglasnog neprijateljskog uporišta nadomak gradu, u čijem su oslobađanju imotski branitelji imali dominantnu ulogu.

Program započinje u 11:30 sati kod spomenika i nastavlja se služenjem svete mise zadušnice oko 12 sati u mjesnoj crkvi Svetog Vida. Koncelebriranu misu zadušnicu, uz sudjelovanje više svećenika iz Imotske krajine i Dubrovačko – neretvanske županije, predvodit će fra Željko Tolić, profesor na KBF-u u Splitu i župnik Slivna.

Podsjetimo, Imoćani su dragovoljno i hrabro, u ratnim okolnostima i presudnim trenucima povijesti, stali u obranu šireg dubrovačkog područja. Njih 36, uz mnoge Dubrovčane i druge branitelje diljem Hrvatske, položili su život u Domovinskom ratu s ciljem slobode koju su nam podarili.

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com