23. Raosovi dani u Medovu Docu

U organizacije Udruge građana Medova Doca,tamošnje mladeži, u tom mjestu u općini Lovreć održani su 23. Raosovi dani,kulturno-zabavna i književna manifestacija posvećana liku i djelu velikog Ivana Raosa.Brojni su štovatelji njegova lika i djela došli hodočastit u rodni mu Medov Dolac.Nakon svete mise zadušnice u župnoj crkvi svetoga Roka, te nakon polaganja cvijeća na književnikov grob,upriličen je vrlo zanimljiv i sadržajan program,Broj ne goste pozdravili su u ime domaćina Bogoslav Džaja predsjednik udruge građana Medova Doca, Anita Nosić načelnica općine Lovreć, te u ime županije dožupan Ante Šošić.

raosovi dani medov dolac 1

Prava raskoš Raosovih djela pokazana je u čitanju mladih Medova Doca i uz video projekciju Prosjaka i sinova.Nastupila je i po prvi put dramska družina sveti Marko iz Ivanbegovine s predstavom Svekrva i nevista,a posebnu draž svojim nastupom pridonijeli su gangaške skupine Bile ruže, te gosti gangaši iz Gruda iz susjedne Hercegovine.
Do kasno u noć pored književnikove kuće uz znamenitu kostelu gostoljubivi domaćini častili su goste domaćom purom i kiselim mlijekom, uštipcima,a bilo je bogme i druge spize i pića,baš onako kako je i Ivan Raos dočekivao svoje goste.
-Ovo moramo nastaviti, ovo je ono što prepoznaje naš Medov Dolac,gdje su svi ljudi dobre volje dobrodošli,svima je ovdje vječno nasmijano nebo,riječi su Bogoslava Džaje.

raosovi dani medov dolac 2

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com