Otvoreni 19. kazališni susreti “Glumci u Zagvozdu”

Sinoć su  na Trgu glumaca u Zagvozdu ,pred nešto više od tisuću posjetitelja,svečano otvoreni ovogodišnji devetnaesti po redu Glumci u Zagvozdu.Tradicionalno uvodnom riječju donačelnika općine Zagvozd Borisa Mlikote,te izvođenjem predstave Bljesak zlatnog zuba“ –Mate Matišića u režiji Zorana Mužića i u izvođenju glumaca Zagrebačkog gradskog kazališta Komedija,susreti u Zagvozdu potrajat će sve do 13.kolovoza.

glumci u zagvozdu

Sinoć su na otvaranju bili i pomoćnica ministra turizma Snježana Brzica,župan Zlatko Ževrnja,pročelnik Gradskog ureda grada Zagreba za  obrazovanje sport i kulturu Ivica Lovrić,te mnogobrojni gosti i podosta turista iz susjednog Makarskog primorja.

Izvrsna gluma raspoloženih glumaca iz Zagreba,tekst i režija koja itekako „leži“ Imoćanima, ugodna večer,sve to,dalo je posebnu draž otvaranju kazališnih susreta.

glumci u zagvozdu 1

Prije samog otvaranja u dvorani Doma kulture otvorena je izložba slika našeg proslavljenog alpiniste Stipe Božića“Himalaja Stipe Božića“.Sam autor otvorio je izložbu putem video linka,jer se nalazi  izvan domovine.

Rekosmo do 13. kolovoza  održati će se još jedanaest, što kazališnih predstava, što koncerata ,folklornih nastupa.Sve ovo, po riječima Vedrana Mlikote je uvertira za slijedeće 20-ta jubilarne susrete slijedeće godine .

glumci u zagvozdu 2

glumci u zagvozdu izložba fotografija stipe božića 1

glumci u zagvozdu izložba fotografija stipe božića

 

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com