Matea Kolovrat je svjetska prvakinja u taekwondou

Matea Kolovrat osvojila je zlatnu medalju na WDMA svjetskom prvenstvu u taekwondou, održanom u turskom gradu Samsunu, objavio je Taekwondo klub Imotski na svojoj Facebook stranici. Kolovrat je do zlatne medalje došla pobjedom nad Grkinjom rezultatom 15:2.

Prvenstvo je svečano otvorio Turski ministar sporta, a samo natjecanje je ujedno i priprema terena za Deaflympics odnosno Olimpijadu gluhih koja će se u istom gradu održati sljedeće godine. Hrvatsku su u taekwondo-u predstavljale Sara Rajčević iz Bjelovarskog Fox-a i naša Matea Kolovrat.

Matea je nastupila drugog dana natjecanja i odmah u prvom kolu eliminirala najtežu protivnicu Elif Oner rezultatom 7:2. U drugoj borbi zdrijeb joj je donio Turkinju Selmu Canli koji pobjeđuje 14:1. U finalnoj borbi lakoćom svladava i Grkinju Dimitru Pashali 15:2 te osvaja zlatnu medalju. Prva je ovo seniorska zlatna medalja za Imotski u nekom olimpijskom sportu, a Matea ovim rezultatom postaje kategorizirana sportašica HOO 1. kategorije sa svim pravima i obavezama koje joj pripadaju.

Matea i Sara nastupile su i u formama neolimpijskoj taekwondo disciplinu u kojoj su došle do brončane medalje.
FOTO: Facebook

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com