Projekcije filmova kod crkvice na Topani

Kino Mediteran Imotski, u sklopu “Imotskih sila”, pripremio je besplatni program na otvorenom – kod crkvice na Topani.

Od 22. do 24. srpnja, svaku večer od 21 sat, organiziraju se projekcije odličnih naslova – obožavani film svjetske festivalske publike “Druga majka“, drama “Sve što dolazi“, nagrađena Srebrnim medvjedom na ovogodišnjem filmskom festivalu u Berlinu i film kojeg je nagradila publika FMFS “Priče s asfalta” te posebna kratka poslastica zadnjeg dana – “Kino otok redatelja Ivana Ramljaka, poetski dokumentarac o izgubljenoj kulturi posjećivanja kina u malim mjestima na hrvatskim otocima.

Petak, 22. srpnja, u 21h

Druga majka // Que Horas Ela Volta?
Anna Muylaert
Brazil / 110′ / 2015.

Val radi kao kućna pomoćnica i svoj posao shvaća vrlo ozbiljno. U uvijek savršenoj uniformi odano ispunjava sve potrebe svojih nadređenih, istovremeno brižno odgajajući njihovog sina Fabihna. Elegantna kuća za koju se brine savršeno je organizirana, dok jednoga dana u posjet ne dođe Valina mlada i ambiciozna kćer Jessica. Njezina poletnost i samopouzdanje do temelja narušavaju strogu ravnotežu i čvrsti klasni poredak kućanstva. Dok napetost raste, Val mora odlučiti kome je zapravo odana i što je spremna žrtvovati. Kroz mračni humor i opipljive likove, Anna Muylaert gradi intenzivnu dramu o sudaru starih principa i novih svjetova. Film je osvojio više od 20 nagrada diljem svijeta, uključujući posebno prizanje žirija na Sundanceu te nagradu publike na Berlinaleu.

TRAILER: https://www.youtube.com/watch?v=fXEYqXE4_sg

Sve što dolazi

Subota, 23. srpnja, u 21h

Sve što dolazi // Things to Come
Mia Hansen Love / Francuska // France / 100’
Drama

Nathalie je profesorica filozofije u srednjoj školi u Parizu. Strastveno radi svoj posao i obožava učenicima prenositi ljubav prema kritičkom razmišljanju. Udana s dvoje djece, rastrgana je između svoje obitelji, bivših učenika i vrlo posesivne majke. Jednoga dana, suprug joj objavi da je napušta zbog druge žene. S novostečenom, nametnutom, slobodom, Nathalie se nalazi pred izazovom da iznova stvori svoj život. Film je dobitnik Srebrnog medvjeda u Berlinu za najbolju režiju.

TRAILER: https://www.youtube.com/watch?v=UhErAqJ8HGE

Kino otok

Nedjelja, 24. srpnja, u 21h 

KINO OTOK // ISLANDS OF FORGOTTEN CINEMAS
Ivan Ramljak
Hrvatska / 35′ / 2016

Poetski dokumentarac o izgubljenoj kulturi posjećivanja kina u malim mjestima na hrvatskim otocima tijekom druge polovice prošlog stoljeća. Šestero svjdoka vremena prisjeća se svojih omiljenih filmova i događaja vezanih uz gledanje i prikazivanje filmova, koji su im obilježili živote.

TRAILER: https://vimeo.com/90962399

Priče s asfalta

Nakon Kina otok slijedi:

Priče s asfalta // Macadam Stories
Samuel Benchetrit
Francuska / 100′ / 2015.

Zgrada u planskom naselju. Jedan pokvaren lift. Tri susreta. Šest lica. Hoće li Sternkowitz ustati iz invalidskih kolica kako bi se udvarao medicinskoj sestri iz noćne smjene? Hoće li usamljeni tinejdžer Charly pronaći ulogu za Jeanne Meyer, popularnu glumicu iz 80-ih? I što će biti s astronautom Johnom McKenzijem kojeg je nakon povratka na Zemlju udomila gospođa Hamida? Priče s asfalta priče su o isprepletenim sudbinama i svemu što nas čini ljudskim bićima: manama, vrlinama, snovima i nadama. Film je osvojio nagradu publike na Festivalu mediteranskog filma Split.

TRAILER: https://www.youtube.com/watch?v=b1ZimujeJzk

 

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com