Humanitarna biciklijada Imotske krajine

Bicikljada Imotske krajine „Đir za zdravi život“ organizira se već sedmu godinu zaredom, a ove godine po prvi put ima svoj humanitarni karakter i održat će se u nedjelju, 7. kolovoza.

U samu organizaciju, osim udruge KUM Proložac koja je pokretač prve biciklijade, uključilo 9 udruga mladih i za mlade i bicikljada je dobila nove startove – Imotski, Grubine, Runovići, Zmijavci,Proložac i na kraju ove godine i Zagvozd budući se organizaciji priključila i udruga „Glumci u Zagvozdu“. Bicikliste iz Zagvozda predvodi naš poznati glumac Vedran Mlikota koji je i sam zaljubljenik u biciklizam.

Biciklijada starta sa šest startnih pozicija – Proložac, Imotski, Runovići, Zmijavci, Grubine i Zagvozd – nakon čega biciklisti voze zadanom rutom do Glavine donje, odnosno parkinga trgovačkog centra Park&Shop gdje se sastaju biciklisti iz svih smjerova i gdje se organizira prigodni program. Za program je zadužena Sportska akademija „Sportko“ iz Imotskog, a većina programa je vezana uz biciklistički poligon i utrke za djecu.

Novost ovogodišnje biciklijade je organizacija humanitarne akcije kojom se prikupljaju sredstva za kupnju terapijskog bicikla za osobe s invaliditetom koje će se donirati Udruzi osoba s invaliditetom Imotski koja skrbi o brojnim osobama s invaliditetom s područja Imotske krajine.

Organizatori su u svrhu humanitarne akcije otvorili i poseban račun na koji građani, tvrtke i razni donatori mogu uplatiti donacije.

Uplatu treba izvršiti na račun „Humanitarna biciklijada Imotske krajine“  broj HR7523400091510801330 kod PBZ banke.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com