Bačena veća količina otpada ispred zgrade Poglavarstva Grada Imotskog

Jučer poslijepodne ispred ulaznih vrata zgrade Poglavarstva Grada Imotskog,  u središnjoj ulici Ante Starčevića, iskrenut je otpad, smeće, plastična ambalaža i dio kućnog namještaja.

Prolaznici koji su u čudu gledali prizor ispočetka i nisu znali o čemu se radi. U neposrednoj blizini je i središnja bina gdje se održavaju priredbe 40. Imotskih sila.

Kako smo doznali, smeće je donio jedan mještanin Vinjana Donjih ogorčen što  već danima stoji ispred kuća njegovog zaseoka. Tvrdi da je nekoliko puta zvao i molio komunalne službe Grada kako bi uklonili smeće uz naglasak kako uredno plaća odnošenje komunalnog otpada. Osim toga, kako kaže, hrpe smeća stoje uz glavnu prometnicu prema granici sa susjednom Bosnom i Hercegovinom, svega nekoliko metara od kuća za odmor s bazenima.

Kontaktirali smo Boru Jovića, upravitelja vlastitog Komunalnog pogona grada Imotskog, koji ističe:

“Čuli smo za taj neprimjeran čin,dojavili su nam građani i odmah sam reagirao.Uputili smo službe koje su očistile ulaz u zgradu poglavarstva,ali isto tako obavijestili smo policiju.Koliko imam saznanja obavljen je očevid i napravljene fotografije i sada je na policiji da ustanovi tko je to učinio.Inače naši djelatnici udvostručili su radove na prikupljanju otpada,jer je i turistička sezona i znamo kako je kada ljeti samo jedan dan ostane otpad.Znam da  i na lokaciji kod shopa u Vinjanima Donjim naši djelatnici imaju problema sa lokacijom kontejnera za otpad.Mi ih stavimo na lokaciju koja je već tu odavno,a netko ih premjesti s druge strane prometnice.”

SONY DSC

 

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com