Ministrica Juretić otkrila zašto je Vlada odustala od 1000 eura za bebe, zakon ostaje za iduću vladu

Govoreći o aktivnostima ministarstva dodala je, da postoji još puno mjera na kojima se radi, a koje će omogućiti dodatnu pomoć obiteljima.

Nakon sjednice Vlade ministrica socijalne politike i mladihBernardica Juretić, u izjavi za medije, govorila je o razlozima odustajanja od mjere od 1000 eura za rođenje djeteta.

– Spomenuti prijedlog bio je zamišljen kaopomoć ili motivacija za svako novorođeno dijete, za što su bila i predviđena sredstva u proračunu od 100 milijuna kuna, zakon je bio pripremljen i poslan u Vladu – naglasila je ministrica Juretić.

Nadalje, pojasnila je, kako je postojalamogućnost i donošenja uredbe sa zakonskom snagom, ali prema važećem zakonu uredba bi vrijedila samo mjesec dana, stoga je odlučeno da se donese zakon nakon izbora kojim će biti obuhvaćena sva djeca rođena od 1. rujna 2016. godine.

Ministrica Juretić odgovarajući na upite novinara istaknula je da nije riječ opopulističkoj mjeri, o toj mjeri se govorilo puno, predlagalo se donošenje uredbe, međutim daljnjim konzultacijama utvrđeno je da zakon koji će biti donesen nakon izbora moći će se primjenjivat retroaktivno. Govoreći o aktivnostima ministarstva dodala je, da postoji još puno mjera na kojima se radi, a koje će omogućiti dodatnu pomoć obiteljima, piše Večernji list.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com