Tradicionalna sedma i prva humanitarna biciklijada u Imotskom

U organizacije udruge mladih Prološca „Kum“,te još devet udruga,uz organizacijsku potporu Akademije Sportko u nedjelju poslijepodne održana je sedma po redu biciklijada biciklista iz cijele Imotske krajine. Ove godine i prva humanitarna .Pod nazivom Đir za zdravi život sudjelovalo je više od dvije stotine biciklista svih uzrasta, iako im  vremenske prilike nisu išle na ruku.

biciklijada4

No, njen humanitarni karakter zasigurno je animirao mnoge da se upute iz Prološca, Zagvozda, Zmijavaca, Runovića, Imotskog, Grubina, te da svojim sudjelovanjem pripomognu kupnju terapeutskog bicikla za potrebe članova udruge civilnih invalida Imotske krajine.

Vrijedni organizatori prikupili su 11.400,00 kuna, pa je predsjednik Kum-a Toni Garac uručio ček Josipu Biliću Pavlinoviću predsjedniku udruge invalida.

biciklijada1

Već slijedeći tjedan iz Njemačke stiže terapeutski bicikl, a akcija se nastavlja i dalje.

U šarolikoj masi biciklista bilo je i poznatih faca. Tako se iz Zagvozda sa svojom ekipom uputio glumac Vedran Mlikota, iz Prološca sa svojom također redatelj i glumac Marijan Grbavac Mirić. Iz Prološca je došao i najmlađi biciklista Matijas Garac. Tek mu je 18 mjeseci,ali uz pomoć bake odlično je savladao tehniku vožnje.

biciklijada3

Stručnjaci sportske akademije Sportko upriličili su kod trgovačkog centra u Glavini zanimljivo natjecanje. Ivan Kapular dobio je na lutriji bicikl, bilo je smijeha, pjesme i ono najvažnije druženja i sportskog duha. Biciklijada Đir za zdravi život prava je i najmasovnija imotska sportska manifestacija.

biciklijada5

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com