Stiže promjena vremena s burom i novim padom temperature zraka

Promjena će biti kratkotrajna, a već za vikend vraćaju se sunce i toplina, usprkos svježim jutrima.
Nakon lokalnih nestabilnosti krajem prošlog, novi tjedan donio nam je znatno stabilnije i toplije vrijeme. Tako su ponedjeljak i utorak obilježili pretežno sunčano do vedro vrijeme, uz postupan povratak ljetnih vrućina. Ipak, temperature zraka u najtoplijem dijelu dana jedva prelaze 30 Celzijevih stupnjeva, a ponegdje na otocima su i nešto niže.

Slijedi nam još jedan sunčan i vruć dan, a onda će prodor sa zapada u četvrtak donijeti prolaznu promjenu vremena.

U srijedu će u Dalmaciji biti pretežno sunčano i u većini predjela suho. Na sjevernom Jadranu djelomično sunčano s promjenjivom naoblakom. Više oblaka bit će u drugom dijelu dana, a osobito navečer, kada će biti mjetimične kiše ili grmljavinskih pljuskova. Slab pljusak moguć je kasno navečer samo ponegdje u sjevernoj Dalmaciji. Noću tiho ili slabo jugo. Danju će puhati slabo do umjereno jugo, ponegdje na sjevernom Jadranu i jugozapadnjak. Bura će prvi zapuhati podno Velebita, a onda će se umjerena do pojačana širiti na ostatak sjevernom Jadrana u drugom dijelu dana. Prema večeri slaba do umjerena bura proširit će se na dio srednjeg Jadrana. Minimalne jutarnje temperature zraka  zaobalju od 15 do 19°C, uz obalu i na otocima od 19 do 24°C. Najviše dnevne temperature od 24°C ponegdje u unutrašnjosti Istre do 31°C u dolini Neretve.

U četvrtak djelomično sunčano s promjenjivom naoblakom. Uglavnom je mjestimice na srednjem Jadrnanu mogući neverini. Umjerena do pojačana bura proširit će se na cijelu obalu, navečer podno Velebita olujna bura s mogućim orkanskim udarima. Na moru južne Dalmacije kasno popodne prolazno umjerena do pojačana tramontana.  Minimalne jutarnje temperature zraka  zaobalju od 13 do 18°C, uz obalu i na otocima od 18 do 24°C. Najviše dnevne temperature od 21°C ponegdje u zaobalju do 31°C u dolini Neretve.

U petak će se vrijeme stabilizirati pa će posvuda biti pretežno sunčano ili vedro. Puhat će umjerena do pojačana bura, podno obalnog gorja i dalje povremeno jaka s olujnim udarima. Bit će malo hladnije s najvišim dnevnim temperaturama od 21°C ponegdje u zaobalju do 29°C na jugu Dalmacije.

Pretežno vedro bit će u subotu. Puhat će umjerena, samo još povremeno i pojačana bura, navečer će dodatno oslabiti. Jutro će biti svježe, ponegdje u kotlinama Zagore oko 10 stupnjeva, uz obalu i na otocima od 17 do 22°C. Danju ugodno s najvišim dnevnim temperaturama od 26 do 31°C.

Sunčano će biti i tijekom nedjelje. Noću će puhati slaba bura, danju slab do umjeren maestral. Jutro svježe, danju vrlo toplo i vruće s najvišim dnevnim temperaturama od 27 do 32°C.

IZVOR: Dalmacija News
Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com