Iz tiska izašao 89. broj lista”Proložac”

Trideset i petu godinu zaredom povodom svetkovine Velike Gospe u Zelenoj katedrali, najvećem marijanskom svetištu Imotske krajine, iz tiska je izašao novi 89.po redu broj lista Proložac.

Ovogodišnji list “Proložac” kojeg istoimena župa izdaje svake godine u prigodi Velike Gospe i Božića broji 72 stranice tiskane u boji praćene brojnim fotografijama, a započinje uvodnikom kojeg potpisuje glavni i odgovorni urednik lista i župnik ove drevne imotske župe fra Vinko Gudelj.

Nakon uvodnika čitatelji će se susresti s kvalitetnim tekstovima poznatih mariologa dr. Dinka Aračića koji je napisao tekst “Majka Milosrđa u Godini milosti” te fra Petra Lubine “Milosrdni poput Oca”. Pozornost čitatelja zasigurno će plijeniti i zanimljivi tekstovi fra Rafaela Begića “Proložac- Marijino mjesto”, kao i tekstovi fra Ivana Jukića “Nova religija globalizma” te Tomislava Božinovića “Blaženog Stepinca SPC bi opet sudila”.

U drugom dijelu lista nakon župske kronike u kojoj su nabrojani svi važniji nadnevci u ovoj župi od Božića do Velike Gospe čitatelji mogu čitati o pojedinim događajima u ovoj župi od tradicionalnih Božićnih živih jaslica, Božićnog koncerta kao i proslavi Velikog tjedna, Misijama u prigodi 300.obljetnice oslobođenja Imotske krajine i pohoda slike Gospe od Anđela do proslava sv. Josipa, sv. Ivana, Kraljice Mira, Srca Marijina te Pričesti i Krizme.

Značajni dio lista zauzima i kulturna baština koju je obradio Mladen Vuković koji u svojim tekstovima piše i o fra Brunu Pezi (“Fratar Bruno sa srcem i perom”), a tradicionali završetak lista pripada Dragi Maršiću koji je i ove godine uredio rubrike “Sazrela seoska idila”, “Zavičajni haiku” kao i “Prvotisak,pjesme”.

List se može nabaviti u župnom uredu Proložac.

Dodajmo, kako je prigodom proslave Velike Gospe župa Proložac na čelu sa župnikom fra Vinkom Gudeljom izdala i prigodnu monografiju o svetištu na Vrljici koju je napisao i uredio urednik lista “Marija” i poznati mariolog fra Petar Lubina.

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com