Državljanin BiH pomagao Rusima u nezakonitom prelasku državne granice blizu Imotskog

Jučer je provedeno kriminalističko istraživanje nad 49-ogodišnjim državljaninom BiH koji se sumnjiči da je iz koristoljublja pomagao u nezakonitom ulaženju, kretanju i boravku u Republici Hrvatskoj dvojici državljana Rusije.

Sumnjiči se da je prethodni dan, odnosno 22. kolovoza, pomogao dvojici državljana Rusije, 49-ogodišnjaku i 34-ogodišnjaku u ilegalnom prelasku državne granice. U blizini autobusnog kolodvora u Imotskom odložio je njihovu prtljagu što su, operativnim radom i provođenjem mjera zaštite državne granice, uočili službenici Policijske postaje Imotski. Ubrzo su spomenuti državljani Rusije kao i 49-ogodišnji državljanin BIH zatečeni i dovedeni u policijsku postaju.

Uz kaznenu prijavu za kazneno djelo iz čl. 326. Kaznenog zakona, odnosno protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, 49-ogodišnjak je predan pritvorskom nadzorniku, dok je zbog nezakonitog ulaska i boravka u Republici Hrvatskoj, sukladno Zakonu o strancima, nad državljanima Rusije primijenjen postupak readmisije i izdata su im rješenja o protjerivanju iz Republike Hrvatske, prenosi PU Splitsko – dalmatinska.

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ad
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com