Stiže hladnije vrijeme i obilne kiše?

Stiže nam kiša, na Jadranu i obilnija, sve praćeno izraženijim padom temperature zraka.

Do kraja ovog tjedna nas očekuje stabilno vrijeme uz obilje sunca i visoke temperature zraka. Kratki popodnevni pljuskovi uglavnom su sporadično mogući u planinskom području. Temperature zraka bit će visoke, više od normale za dio godine. Tako će u mnogim predjelima posljednjeg dana kolovoza najviša dnevna temperatura biti oko vrućih 30°C, a ponegdje i nešto viša od toga. Dodatno će zatopliti u unutrašnjosti zemlje prema kraju tjedna, a u dane vikenda postoji mogućnost da se na krajnjem istoku Slavonije temperature približe vrlo vrućih 35 Celzijevih stupnjeva, javlja Crometeo.

Vjetar će biti većinom slab, na Jadranu noćni burin i dnevni maestral koji bi nešto jači mogao biti na moru Dalmacije u popodnevnim satima.

Tijekom nedjelje predviđa se premještanje ciklone preko britanskog otočja prema Sjevernom moru i dalje centrom prema Danskoj. Hladna fronta spomenute ciklone prošla bi u noći na ponedjeljak Alpe, a nad sjevernom Italijom bi se tijekom ponedjeljka stvorio sekundarni ciklonalni centar što bi označilo početak jače promjene vremena u našim krajevima.

Kako bi u isto vrijeme nad zapadnom i srednjom Europom jačalo polje visokog tlaka zraka, nad našim područjem uspostavilo bi se pretežno sjeverno visinsko strujanje što bi značilo da nam stiže kiša, na Jadranu i obilnija, sve praćeno izraženijim padom temperature zraka, piše Crometeo u svojoj analizi.

Vrijeme danas

Danas će u cijeloj zemlji biti sunčano s malom, u unutrašnjosti mjestimice i umjerenom naoblakom. Poslijepodne na zapadu i sjeveru unutrašnjosti te u priobalnom gorju sjevernog Jadrana postoji vrlo mala vjerojatnost za pokoji lokalni pljusak. U unutrašnjosti vjetar slab, a na Jadranu slaba i umjerena bura i sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od 11 do 16, a na Jadranu od 20 do 25°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od 27 do 31, a na Jadranu od 29 do 32°C, javljaVrijeme.net

IZVOR: Večernji list

 

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com