Sufinanciranje školskih udžbenika korisnicima Zajamčene minimalne naknade

Sukladno Odluci o sufinanciranju nabave udžbenika i pripadajućih dopunskih nastavnih sredstava za potrebe učenika osnovnih i srednjih škola u Republici Hrvatskoj za školsku godinu 2016./2017., omogućeno je svim učenicima osnovnih i srednjih škola u RH koji su članovi kućanstva koje je korisnik zajamčene minimalne naknade  pravo na sufinanciranje nabave udžbenika i pripadajućih dopunskih nastavnih sredstava za školsku godinu 2016./2017.

Korisnici Zajamčene minimalne naknade   obvezni su Centru za socijalnu skrb dostaviti:

  • potvrdu škole iz koje je jasno vidljivo da je učenik u šk. god. 2016./2017. upisan prvi puta u određeni razred, a za srednje strukovne škole i trajanje programa (zbog određivanja iznosa naknade).
  • važeći IBAN tekućeg računa korisnika, a u slučaju da korisnik koristi zaštićeni račun, molimo da donesu IBAN zaštićenog tekućeg računa.

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta sredstva za sufinanciranje udžbenika isplatiti na dostavljeni IBAN.

Nadležni centri za socijalnu skrb, Ministarstvo socijalne politike i mladih i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta ne snose odgovornost ako korisnik dostavi IBAN tekućeg računa koji je pod ovrhom ili ako, nakon što nadležni centar za socijalnu skrb dostavi podatke MZOS-u, naknadno dostavi podatke o zaštićenom računu.

Isplate učenicima koji ponavljaju razred nisu moguće jer je Odlukom jasno propisano da učenici ponavljači ne ostvaruju pravo na sufinanciranje udžbenika.

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com