Danas se održava velika pustolovna utrka IMO Adventure

Upoznavanjem svih natjecatelja s pravilima i detaljno upoznavanje staze natjecanja, danas u 8,30 sati, započet će dugo najavljivana avanturistička utrka IMO Adventure u organizaciji Turističke zajednice grada Imotskog. Definiran je i konačan broj sudionika.

Za utrku se prijavilo  osam momčadi sa po 2 natjecatelja, a dolaze iz mnogih mjesta Hrvatske od Zagreba, Rijeke, Splita. Organizator je osigurao na svim kontrolnim točkama posebne ekipe kontrolora sastavljene od članova ronilačkog kluba Crveno jezero, zatim našega planinarskog društva i članova GSS-a.

Prvi natjecatelji na cilju trebali bi se na ulazu u Modro jezero pojaviti nešto iza  14 sati, a ako neki od njih ne dođu do 17 sati bit će diskvalificirani.

Start znači započinje na Opačcu, izvorištu Vrljike, sjedanjem u kajak i vožnjom sve do Zmijavaca (Đogića brana). Tu izlaze iz kajaka, sjedaju na bicikla te  put Podosoja i onda protupožarnom stazom sve do Berinovca. Biciklima dolaze i do groblja u Lokvičićima te onda trčanjem preko presušenog Prološkog blata do mosta u Prološcu, gdje se ulazi u najzahtjevniji dio utrke – kanjon Badnjevice. Nakon savladavanja kanjona, opet se trči sve do samoga cilja.

Staza utrke duga je nešto više od 65 kilometara.

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com