Započela berba kujundžuše

Iako su vinogradarski stručnjaci preporučili da se kujundžuša bere tek u drugoj polovici ovoga mjeseca,neki od vinogradara,posebo u brdskim područjima trganje grožđa obaviti će već ovaj tjedan.Razlog,kako kažu dobar i zadovoljavajući omjer sladora i kiselina.

Ipak,bolje je pričeati još koji dan i iskoristiti lijepo vrijeme za potpuno dozrijevanje grožđa.Stručnjaci su već u dva navrata na nekoliko lokacija u Imotskom polju izvršiloi mjerenja i rezultati su takvi da je slador u kujundžuši između 13 do 15 gradi,što još nije dovoljno da bi se objavio početak trganja grožđa.

Manji urod biti će sigurno u donjem dijelu polja u općini Runovići gdje je nevrijeme u fazi oformljenja ploda učinilo štetu,dok bi ostali predjeli Imotskog polja i pobrđa za sada  trebali imati solidan urod.

Print Friendly, PDF & Email

Prikaži komentare

Još nema komentara

Komentiraj

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com