U ljetnom vremenu uživat ćemo do petka, za vikend pripremite kišobrane i duge rukave

Dugi ljetni dani nastavljaju se i dalje, no samo do vikenda jer nas tada očekuju pljuskovi i znatno zahlađenje u cijeloj Dalmaciji.

Što nas s vremenom čeka iz dana u dan u ovom tjednu najavljuje Drago Žaja iz Pomorskoga meteorološkog centra u Splitu.

UTORAK

Nakon sunčanog ponedjeljka, slično vrijeme bit će i u utorak. Ni u Zagori neće biti neverina.

– Bit će posvuda sunčano, vrlo toplo i vruće, a temperature bi mogle dosegnuti oko 30 na otocima i uz obalu, dok će u Zagori biti još toplije, do 31 ili 32 stupnja – najavljuje Žaja.

SRIJEDA

U većini krajeva to će biti još jedan ljetni dan, a samo je ponegdje u Zagori moguća prolazna kiša, no bez velikih količina. Temperature ujutro u Zagori od 15 do 18, tijekom dana uz obalu i na otocima do 30, a mogla bi prijeći i preko 30 stupnjeva.

ČETVRTAK

Točno na polovici rujna imat ćemo ljetno vrijeme i to će biti zadnji pravi ljetni dan s obiljem sunca i temperaturama oko 30 stupnjeva. Oni koji mogu odvojiti vrijeme za kupanje, napravit će pravi izbor jer more je ugodno, od 22 do 23 stupnja.

PETAK

Prognoza za ovaj dan i za vikend neće se mnogima svidjeti jer će se već tijekom dana naoblačiti, a u noći s petka na subotu posvuda će biti kiše. Zapuhat će jugo, što će najviše smetati meteoropatima, osjetljivima na promjene vremena.

SUBOTA

Prvi dan vikenda u znaku pravog jesenskog vremena, s naoblakom i kišom, a za ovaj dan vrijedi i najava o zahlađenju pa će temperature pasti i za 7 do 8 stupnjeva. Zato uz kišobrane pripremite i malo topliji rukav, trebat će vam, posebno u večernjim satima.

NEDJELJA

I drugi dan vikenda obilježit će kiša, a ponegdje bi mogla biti obilna. Temperature će biti niže pa nigdje neće prijeći 25 stupnjeva. Zato, ako ikako možete iskoristite tri-četiri dana u tjednu za poslove na otvorenom, a za vikend pripremite kišobrane i oboružajte se strpljenjem. I ovo će pogoršanje proći, a rujan bi nas još mogao počastiti s dosta sunca, piše http://Slobodna Dalmacija

 

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com