Matea Kolovrat osvojila brončanu medalju na G-1 taekwondo turniru u Poljskoj

U Varšavi, na otvorenom prvenstvu Poljske (Varšava kup) koji spada u svjetsku seriju G-1 taekwondo turnira, odnosno najjačih svjetskih turnira, članica Taekwondo kluba Imotski Matea Kolovrat osvojila je brončanu medalju.

Podsjetimo, 23. Varšava kup ugostio je 800 natjecatelja iz 40 zemalja. Trener Mihovil Bubalo vodio je TKD Imotski s dvije predstavnice: Stelu Kavelj i Mateu Kolovrat.

Matea Kolovrat je nastupila u konkurenciji juniorki do 55 kg te došla do trećeg mjesta. Ostvarila pobjedu u prvom kolu rezultatom 12:5 protiv Nizozemke Loubna El Mansori. U četvrtfinalnoj borbi pobijedila je rezultatom 4:3 Poljakinju Aleksandru Mikulicz. U polufinalu je izgubila i osvojila broncu. Za Mateu je ovo već 4. medalja s G-1 turnira u posljednjih deset mjeseci nakon Zagreba, Beograda i Austrije. Matea je također nedavno osvojila prvo mjesto na World DMA Championship-u u Turskom gradu Samsun.

Stela Kavelj se borila u teškoj konkurenciji seniorki do 57 kg, Pobijedila je prvu borbu s uvjerljivih 12:0 protiv Britanke Bahar Rashidi, no u drugom kolu zaustavila ju je Poljakinja Mierzwinska Ewelina. Iako nije došla do medalje, Stela  je ovim turnirom osim iskustva prikupila i vrijedne bodove za nastup na Olimpijskim igrama koje će se održati za četiri godine u Tokiju.

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com