Slavlje svečanih zavjeta fra Ivana Đuzela i fra Jerka Kolovrata

Danas, za vrijeme euharistijskog slavlja u crkvi Gospe Sinjske u Sinju, održat će se svečanost slavlja svečenih zavjeta kojima će među osam franjevaca Provincije Presvetog Otkupitelja sa sjedištem u Splitu biti i dva Imoćanina: fra Jerko Kolovrat i fra Ivan Đuzel.

Slavlje svečanih zavjeta u crkvi Gospe Sinjske s početkom u 17:30 sati predvodit će fra Joško Kodžoman, provincijal Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja- Split u suslavlju sa brojnim svećenicima. Uz fra Ivana i fra Jerka svečane zavjete položit će: fra Ivan Grubišić iz Trilja, fra Mario Lemo iz Nevesta, fra Dejan Međugorac iz Knina, fra Ante Prološčić iz Klisa, fra Kristian Radas iz Vodica i fra Toni Šimunović Erpušina iz Otoka kod Sinja.

fra-jerko-kolovrat

Zavjeti su svečano obećanje Bogu kojima se čovjek obvezuje da će izvršiti obećanje i živjeti na određeni način. Polaganjem redovničkih zavjeta čovjek javno u liturgijskom slavlju posvećuje svoj život Bogu i službi Božjem narodu.

Franjevci-redovnici polažu tri zavjeta: siromaštvo, čistoća i poslušnost. Crkva ih zove „evanđeoskim savjetima“. Sva tri zavjeta temelje se na Evanđelju života, primjeru Isusa Krista.

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com