Stigla jesen: Kakvo nas vrijeme očekuje do kraja rujna?

Oborina do kraja mjeseca neće biti. Očekuju nas prohladne noći i topli do vrlo topli dani.

Jučerašnjom ravnodnevnicom počela je kalendarska jesen. Jesen smo dočekali uz stabilno anticiklonalno vrijeme, a da ulazimo u hladniji dio godine najbolje se moglo primijetiti po noćnim i jutarnjim temperaturama koje su bitno pale u odnosu na one prije nekoliko dana. U dijelu unutrašnjosti zemlje minimalne temperature zraka padale su ispod 5 Celzijevih stupnjeva, a i u većem dijelu zaobalja bile su jednoznamenkaste. Ipak, dnevna toplina je i dalje prisutna pa su ponegdje najviše dnevne temperature uspjele prijeći vrlo toplih 25°C. More je i dalje toplo s površinskim temperaturama od 20 do 24°C na našem dijelu Jadrana.

I kraj tjedna donosi stabilno ranojesensko vrijeme. Oborina neće biti, kao ni značajnog vjetra. Noći i jutra će biti svježa, a dani topli i vrlo topli.

U petak će u Dalmaciji biti pretežno vedro, a na sjevernom Jadranu pretežno sunčano, tek ponegdje uz prolaznu malu do umjerenu naoblaku. Ujutro je u zaleđu Istre ponegdje moguća magla. Noću će puhati slaba do umjerena bura, prema jutru će prestati, a danju će biti tiho ili uz slab vjetar zapadnih smjerova. Minimalne jutarnje temperature zraka bit će od 5 do 12°C u zaobalju, te od 12 do 17°C uz obalu i na otocima. Najviše dnevne temperature bit će od 21 do 26°C.

Subota će biti pretežno sunčana. Ujutro je u kotlinama zaobalja moguća magla, a popodne je unutrašnjosti Istre ponegdje moguć umjeren razvoj naoblake. Noću tiho, podno Velebita uz slabu do umjerenu buru. Danju će puhati slab vjetar sa zapada i sjeverozapada koji tek ponegdje na moru srednjeg Jadrana popodne prolazno može biti umjeren. Minimalne jutarnje temperature zraka bit će od 8 do 13°C u zaobalju, te od 15 do 19°C uz obalu i na otocima. Najviše dnevne temperature bit će od 23 do 27°C.

Pretežno sunčano ili vedro bit će tijekom nedjelje. Ujutro će ponegdje u zaobalju biti magla. Noću tiho ili uz slab burin, a danju će puhati slab vjetar zapadnih smjerova. Temperature zraka neće se bitno mijenjati u odnosu na subotu.

Prema sadašnjim prognostičkim materijalima, veći dio nadolazećeg tjednazadržat se stabilno vrijeme uz obilje sunca. Noći će biti prohladna, a dani topli, ponegdje i vrlo topli. Promjena vremena moguća je tek u dane vikenda, piše Dalmacija News

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com