Novčane nagrade za najbolje škole i vrtiće: Otpad ili smeće? Od tebe sve kreće!

Počinje nagradni natječaj za predškolce, učenike osnovih i srednjih škola: Otpad ili smeće? Od tebe sve kreće!
U organizaciji Regionalnog centra čistog okoliša d.o.o. danas počinju prijave za najboljelikovne radove/plakate na temu “Otpad ili smeće? Od tebe sve kreće!”. Na natječaj se moguprijaviti sve predškolske ustanove, osnovne i srednje škole s područja Splitsko-dalmatinskežupanije.

Najbolji radovi javnosti će biti predstavljeni uz javnu prezentaciju autora na izložbikoja će biti organizirana povodom obilježavanja Dana planete Zemlje 2017. godine, kada će župan Zlatko Ževrnja pobjednicima natječaja uručiti i novčane nagrade.

Dječji vrtić odnosno srednja škola može na natječaju sudjelovati s jednim radom, a osnovnaškola s dva rada (niži i viši razredi). Radovi se izrađuju na zadanu temu, a za izradu plakatamogu se koristiti fotografije, crteži, ilustracije, grafički dizajn odnosno bilo koja tehnika kojombi se najbolje postigao spoj mašte, kreativnosti i ekološke teme. Rad treba predstaviti naplakatu isključivo formata B1.U svrhu odabira najboljih radova osnovat će se posebno Povjerenstvo koje će odabrati po trinajbolja rada u četiri kategorije: djeca predškolci (vrtići), djeca nižih razreda osnovnih škola(1.-4.), djeca viših razreda osnovnih škola (5.-8.) i srednjoškolci, a propozicije Natječajaobjavljuju se u Pravilniku na web stranici društvawww.rcco.hr/natječaj.

Svi pristigli radovisudjelovat će na web izložbi, a najbolji će radovi javnosti biti predstavljeni na izložbi koja ćebiti organizirana povodom obilježavanja Dana planete Zemlje 2017. godine, kada će župan Zlatko Ževrnja pobjednicima natječaja uručiti i novčane nagrade.

– Projekt na kojem intenzivno radimo ne sastoji se samo od izgradnje infrastrukture nego jevelikim dijelom usmjeren na razvijanje svijesti o potrebi i važnosti odgovornog postupanja sotpadom i razmišljanja o okolišu u cijelosti, s posebnim naglaskom na uključivanje djece ubrigu o okolišu kroz aktivnosti unutar vrtića i škola, a onda i izvan njih. Jedan od planiranihnačina uključivanja i motiviranja djece je organizacija nagradnog natječaja na razini Splitskodalmatinskežupanije za najbolje likovne radove/plakate na temu „Otpad ili smeće? Od tebesve kreće!“ čija provedba obuhvaća školsku godinu 2016./17. Cilj Natječaja je putemedukativnih materijala koji su dostupni na našoj web – stranici potaknuti predškolsku iškolsku djecu, zajedno s njihovim odgajateljima, učiteljima, nastavnicima i profesorima narazmišljanje o okolišu, o važnosti izbjegavanja stvaranja otpada odnosno važnosti odvajanjamaterijala pogodnih za recikliranje, poticanje razvoja pozitivnih navika koje osiguravajudugoročnost odgovornog ponašanja prema okolišu te kreativnog izražavanja svjesnosti opitanjima zaštite okoliša – kazala nam je Đeni Vuković-Stanišić, stručni suradnik za odnoses javnošću tvrtke Regionalni centar čistog okoliša d.o.o.

– Zadovoljstvo je sudjelovati u svim edukacijskim aktivnostima koji se provode u našojžupaniji, a posebno mi je drago kada su u takve aktivnosti uključena djeca. Cilj ovog projektaje ne samo poticati djecu na razmišljanje o otpadu i načinima postupanja s otpadom nego ida stečene i usvojene „zelene“ navike djeca kasnije prenose na svoje roditelje, u konačnicida ta naučena ponašanja ostvare pozitivan učinak i na širi krug ljudi iz zajednice.Pozdravljam zato ovu hvalevrijednu akciju te pozivam sve odgajatelje, učitelje, nastavnike iprofesore da se sa svojim učenicima uključe u nagradni natječaj! – rekao nam je župan.

Regionalni centar čistog okoliša d.o.o. iz Splita je komunalna tvrtka u 100% vlasništvu Splitsko-dalmatinske županije zadužena za realizaciju projekta uspostave cjelovitog i održivog sustava gospodarenja otpadom u našoj županiji, prenosi Dalmacija News

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com