Uživajte u još nekoliko dana “babljeg ljeta”, sljedeći tjedan stižu bura i naglo zahlađenje

Iako će kiša gotovo u potpunosti zaobići Dalmaciju, počektom listopada stiže nam prvo pravo jesensko zahlađenje.

Posljednji dani rujna protječu u znaku iznadprosječne topline. Iako su noći svježe, osobito u Zagori, danju se temperature zraka mjestimice u Dalmaciji penju do vrlo toplih 25 Celzijevih stupnjeva. Slično će biti i u ostatku tjedna.

Prevladavat će sunčano sve do vikenda, a tek je u nedjelju, iz prolazno povećanu naoblaku, moguća koja kap kiše. Jugo će zapuhati tijekom subote, no već do kraja nedjelje potpuno će prestati. Dani vikenda donose i porast noćnih temperatura zraka.

Čini se da će ponedjeljak biti posljednji natprosječno topao dan u nizu. Naime, svi prognostički modeli ukazuju na veliku mogućnost spuštanja znatno hladnije kontinentalne zračne mase sa sjeveroistoka nad naše područje. Iako će taj prodor biti na Jadranu praćen suhim vremenom, donijet će buru i značajno zahlađenje.

Bura će se do utorka proširiti na cijeli Jadran, a mogla bi puhati sve do kraja sljedećeg tjedna uz postupno jačanje i sve niže temperature zraka.

Bilo kako bilo, uživajte u nekoliko preostalih dana babljega ljeta, a onda nam stižu vremenske prilike znatno primjerenije za ovaj dio godine, piše Dalmacija News

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ad
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com