Otvorena novoobnovljena škola u Grubinama

Prigodnom svečanošću danas je u Grubinama-Mračaj u općini Podbablje otvorena novoobnovljena školska zgrada,koju sada pohađa 53 učenika od prvih do četvrtih razreda.Usporedbe radi u školskoj godini 1968.-69.školu je pohađalo 133 učenika.

Školska zgrada obnovljena je sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova u prvoj,te sredstvima županije Splitsko-dalmatinske u drugoj fazi.Ukupno je u njenu obnovu utrošeno 1,4 milijuna kuna.

osnovna-skola-grubine-mracaj

-Zahvaliti je za ovaj dar  našoj djeci  i njihovim nastavnicima u prvom redu našoj općini i njenom načelniku dr.Mariju Ujeviću koji su se  na vrijeme prijavili na natječaj,te urednom dokumentacijom i projektom obnove uspjeli dobiti novce,te svakako i našoj županiji i županu Ževrnji,a i djetetu ovoga kraja i sadašnjem pomoćniku ministra znanosti ,obrazovanja i športa prof.Momiru Karinu.Sada će naši učenici pohađati  nastavu samo u jednoj,jutarnjoj smjeni u prostorima koji su primjerni današnjem standardu osnovnoškolskog obrazovanja,što će umnogome olakšati ne samu njihovu naobrazbu,već olakšati i brigu njihovim roditeljima,istaknuo je Mario Karin,ravnatelj OŠ Tin Ujević iz Krivodola,čija je područna škola Grubine –Mračaj u sastavu te  središnje škole.

osnovna-skola-grubine-mracaj-1

-Županija je prepoznala potrebe  ove djece i raduje me činjenica da upravo ovaj kraj i ova škola drži jedan  solidan demografski  prirast broja učenika.Sigurno da ćemo pomoći i svim ostalim obrazovnim institucijama Imotske krajine,gdje za to ima potrebe,istaknuo je župan Zlatko Ževrnja,koji je posebno zahvalio učenici  4. razreda škole Marijani Jonjić na odličnom vođenju programa i nevjerojatnoj dikciji i čitanju.Ti ćeš biti voditeljica na  Hrt-u,istaknuo je župan.

osnovna-skola-grubine-mracaj-4

Na otvaranju novoobnovljene škole,govorio je i načelnik općine dr.Mario Ujević,te pomoćnik ministra  prof.Momir Karin ,koji je također pohađao ovu školu.

Blagoslov škole i djece podario je mjesni župnik fra Nedjeljko Čarapić,a svečanost rezanje vrpce i prvi ulazak u obnovljenu školu prepušten je  županu Ževrnji i učenici prvog razreda Mariji Žužul,unuci poginulog branitelja Vinka Žužula iz Grubina.

osnovna-skola-grubine-mracaj-3

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com