“Gazda” i “Čarobna kupka Doktora Proktora” u Gradskom kinu

Nove projekcije stižu u Gradsko kino i ovaj vikend. U subotu, 8. listopada, u 18 sati bit će prikazan sinkronizirani igrani film za djecu “ČAROBNA KUPKA DOKTORA PROKTORA”, temeljen na dječjim bestselerima Joa Nesboa o pomalo pomaknutom izumitelju Doktoru Proktoru. Ne propustite ovu fantastičnu avanturu o troje prijatelja, Lisi, Mrvi i Doktoru Proktoru koji zajedno čine sve kako bi spasili svjetsku povijest i ljubav.

U 20 sati na rasporedu je novi hrvatski dokumentarac “GAZDA”, film o tranziciji, privatizaciji i korporacijama u Hrvatskoj, a utemeljena je na priči redatelja čiji je otac Ljudevit Juričan 40 godina radio u jednom hrvatskom trgovačkom centru. Kako se u Hrvatskoj postaje “Gazda” saznat ćemo na projekciji ovog zanimljivog filma kojeg je najveći hrvatski lanac kina odbio prikazivati.

Ulaznice će biti u prodaji prije projekcije na ulazu u kino dvoranu.

carobna-kupka

****

ČAROBNA KUPKA DOKTORA PROKTORA
Arild Fröhlich
Norveška / 95′ / 2015.

Čarobna kupka Doktora Proktora je drugi film temeljen na dječjim bestselerima Joa Nesboa o pomalo pomaknutom izumitelju Doktoru Proktoru. Nesretno zaljubljeni Doktor Proktor putuje natrag kroz vrijeme, u očajničkom pokušaju za promjenom povijesti. Pokušava spriječiti vjenčanje između svoje voljene Juliette i groznog Claudea Clichéa, ali zaglavi u vremenu. Lisa i Mrva, Proktorovi mali partneri i susjedi, ponovno moraju uskočiti te se pomoću čarobne kupke vraćaju u vrijeme kako bi mu pomogli. Putovanje se pretvori u suludu pustolovinu jer sretnu Napoleona, za dlaku izbjegnu giljotinu tijekom Francuske revolucije i upoznaju Ivanu Orleansku, koja je spaljena na lomači kao vještica. Ili možda ipak nije?

 

****

GAZDA
Dario Juričan
Hrvatska / 80′ / 2016.

Ljudevit Juričan je 40 godina radio u Konzumu. Bio je vršnjak sa svojim dugogodišnjim poslodavcem Ivicom Todorićem, rođeni su u razmaku od svega 11 dana. Srednju školu obojica su završili na Kennedyjevom trg u Zagrebu, a prvo dijete su dobili 1976.- Ivica Todorić kćer Ivu, a Ljudevit Juričan sina Darija. Dario je želio napraviti intervju s poslodavcem svoga oca, s Ivicom Todorićem, ali on to nije htio. Dariju, redatelju filma, nije preostalo ništa drugo nego da sam sazna odgovore. U filmu se traže odgovori na pitanje kako se postaje gazda u Hrvatskoj

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com