Mladi učenici iz Ciste Velike prvi u Hrvatskoj

Učenička zadruga Vrisak,iz osnovne škole Ivan Goran Kovačić iz Ciste Velike,inače jedne od najurednijih škola na području Imotske krajine, sudjelovala je na 28. smotri učeničkih zadruga Republike Hrvatske u Zadru od 4. do 6. listopada ,te ostvarili izniman uspjeh. Učenici Martin Šetka i Ivan Vučemil su osvojili prvo mjesto sa svojim istraživačkim radom „Prostorna i kvantitativna analiza stećaka na lokalitetima Crljivica“ i „Mala gomila u općini Cista Provo“.
Osim istraživačkoga rada, zadrugari su sudjelovali i u izložbenom dijelu.Njihove koleginice mlade  zadrugarke  predstavile su  proizvode ekološke, tkalačke i likovne sekcije: prirodni sapun, mirisna srca, mirisne vješalice, suvenire stećka i tekuće eko gnojivo od koprive. Sve pohvale mladim zadrugarima i njihovim mentorima Ivani Balić i Marijanu Maršiću!!

Ovdje   treba istaknuti   nagrade za istraživački rad učenika o arheološkim lokalitetima s njihovog područja,posebno lokalitet Crljivica koji je odnedavno pod zaštitom UNESCO-a.Kako se u njihovom zadružnom domu planira i uređenje jednog posebnog edukacijskog centra u kojemu bi bila i stalna postava fotografija brojnih stećaka,gomila,te ostalih arheoloških otkrića uz forenzički edukativni centar u kojemu bi se dislocirao jedan dio  nastave studenata sa splitskih fakulteta,svakako da je hvale vrijedan primjer i edukacija učenika matične škole,koji bi upravo ovakvim radovima i  odlascima na natjecanja ,na poseban način promoviraju svoj kraj i njegove vrijednosti.

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com