Na Biokovu prve snježne pahulje

Meteorološka vijest dana svakako je prvi snijeg sezone koji je noćas padao po vrhovima Biokova.
Najavljeno zahlađenje stiglo je do Dalmacije temperature su drastično pale u odnosu na vrijednosti koje smo imali prethodnih dana. Nakon babljeg ljeta ne samo da smo ušli u jesen već su u četvrtak ujutro vremenske prilike podsjećale na ranu zimu.

Za nama je hladna noć u kojoj su temperature zraka u dijelu Dalmatinske zagore pale na samo 2 stupnja, a jedva iza 10 bilo je na širem obalnom području. Najniža -4 Celzijeva stupnja zabilježena su na biokovskom vrhu Sv. Juri. Niz od samo dva vedra dana prekinut je noćas novim naoblačenjem, a od jutros ponegdje u Dalmaciji pada i slaba kiša.

Meteorološka vijest dana svakako je prvi snijeg sezone koji je noćas padao po vrhovima Biokova. Prema informacijama Crometeo tima noćas je snijeg padao do 1500 nadmorske visine i stvorio je vrlo tanak snježni pokrivač koji se do jutra rastopio. U drugom dijelu jutra snijeg je počeo ponovno lepršati po vrhovima Biokova, a tijekom dana je moguć i u preostalim višim planinama Dalmacije s tim da je već oko 10 sati počeo padati snijeg na Kamešnici.

Sljedećih dana očekuje se postupan porast temperature zraka ali i dolazak nestabilnog vremena, piše Dalmacija News

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com