U imotskoj glazbenoj školi održan koncert u povodu 4. Dana flaute

Koncertom svjetski poznate flautistice i profesorice flaute na Florida State University, Eve Amsler i Francesce Carte na klaviru, u Imotskom su obilježeni 4. Dani flaute, događaj čija je pokroviteljica predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović. Ovogodišnji Dani flaute u spomen su na preminulog profesora flaute Aurèle Nicoleta, kazala je u razgovoru za naš radio Ana Domančić-Krstulović, predstojnica puhačkoga odsjeka na Umjetničkoj akademiji Sveučilišta u Splitu. “Već par godina na Umjetničkoj akademiji, kao profesorica flaute, nastojim dovesti svoje kolege i bivše profesore da poučavaju mlade naraštaje. Puno je praktičnije da se dovedu profesori izvana nego da studente mučimo da idu vani”, kazala je Domančić-Krstulović.

Istaknula je da je njezin cilj da svo stečeno znanje u sviranju flaute proširi. “Svi dijelimo jedno ogromno veselje jer se nalazimo upravo u glazbenoj školi u Imotskom, koja širi glazbeno znanje među mladima, a svoju potvrdu ima u mnogim nacionalnim i međunarodnim natjecanjima. Osim toga, posebno zadivljuje opremljenost škole kao i atmosfera koja vlada u njoj”, kazala je, dodavši da svi trebaju težiti ka tome da se ovakvi događaji odvijaju upravo u manjim gradovima.

mzp_6825

Zadovoljstvo ovim događajem nije krio ni ravnatelj škole, Ivan Glibota – Crni. “Za nas u Imotskom je ovo strahovito važno jer imamo prigodu pružiti mladima da čuju nešto što inače vrlo rijetko mogu čuti uživo. To je posebno važnno za naše mlade koji se na ovaj način kulturno uzdižu i vide da im je svijet zapravo vrlo blizu”, kazao je Glibota.

Organizatori ovoga događaja su Glazbena mladež Split i Umjetnička akademija Sveučilišta u Splitu.

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com