Novosti u projektu “Umrežimo se – protiv korupcije”

Centar za održivi razvoj Imotski donosi novosti u projektu “Umrežimo se – protiv korupcije”:

  1. Nova aplikacija Ureda povjerenice za informiranje- veliki korak prema transparentnosti. Aplikacija omogućuje pretraživanje po raznim segmentima pa od velike koristi može biti tijelima javne vlasti, korisnicima i osobito istraživačima kojima omogućuje pristup upravnoj i sudskoj praksi, pristupanje informacijama i ponovnoj uporabi podataka. Više vidjeti ovdje.
  2. CETA – posljedni antidemokratski čin Vlade u ostavci. Kao posljednja točka na posljednjoj sjednici Vlade RH u ostavci našao se Prijedlog odluke o pokretanju postupka za sklapanje Sveobuhvatnog gospodarskog i trgovinskog sporazuma (CETA). Više vidjeti ovdje.
  3. Velika godišnja konferencija o borbi protiv korupcije u Španjolskoj održat će se 18. i 19. listopada u Madridu, gdje će država i privatni sektor pokušati usaglasiti pravila igre kad je riječ o nepravilnostima u tržišnom natjecanju. Više vidjeti ovdje.
  4. IDS i HDSSB financijska izvješća objavili prije roka. 11. listopada u ponoć je istekao rok u kojem su stranke i kandidati morali Državnom izbornom povjerenstvu dostaviti izvješće o troškovima kampanje. Više vidjeti ovdje.
  5. Ministarstvo socijalne politike i mladih pokrenulo je javno savjetovanje kojim poziva zainteresiranu javnost da se uključi oko izrade Nacrta prijedloga novog Obiteljskog zakona. Obiteljski zakon tiče se izrazito veliki broj građana, tema je to s dosta otvorenih gorućih pitanja. Više vidjeti ovdje.
  6. Državni ured za upravljanje državnom imovinom otvorilo je novo savjetovanje. Tema savjetovanja je: Prijedlog Plana upravljanja imovinom u vlasništvu Republike Hrvatske za 2017. godinu. Više vidjeti ovdje.
  7. DIP bi morao utvrditi vjerodostojnost predanih izvještaja, te pronaći mehanizam kojim će osigurati isplatu planiranih naknada iz državnog proračuna tek nakon što se otklone svi nedostaci te predaju točni izvještaji.
    Više vidjeti ovdje.

Elektronička dostava ponuda – u Splitu radionica za ponuditelje u sustavu javne nabave. Više vidjeti ovdje

Ostale novosti i informacije možete pratiti na sljedećoj poveznici Umrežimo se – protiv korupcije, te portalu projekta.

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com