25 godina od pogibije heroja: Blago Zadro bio je jedan od istinskih junaka Domovinskog rata

Nakon mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja tijelo Blage Zadre identificirano je i pokopano na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Aleji hrvatskih branitelja u Vukovaru na samu godišnjicu pogibije 16. listopada 1998.
Polaganjem vijenaca na grob general bojnika Blage Zadre na Memorijalnom groblju žrtava Domovinskog rata u Vukovaru, misom zadušnicom u Crkvi Gospe Fatimske te komemorativnim skupom kod spomen-poprsja na Trpinjskoj cesti u Vukovaru je obilježena 25. obljetnica pogibije Blage Zadre.

Blago Zadro zauvijek će ostati zapamćen kao jedan od istinskih junaka Domovinskog rata. Pod njegovim je vodstvom na Trpinjskoj cesti, prozvanoj i “groblje tenkova”, zaustavljena oklopna sila JNA te uništeni deseci srpskih tenkova i transportera.
Zbog svoje uloge u Domovinskom ratu, junačke pogibije i velike karizme koju je stekao još za vrijeme bitke za Vukovar nakon završetka Domovinskog rata postao je jedna od najvećih i najpoštovanijih ikona hrvatskog rata za nezavisnost. Na Trpinjskoj cesti kod nekadašnjega ratnog zapovjedništva, a današnjeg spomen-obilježja, svakodnevno se oživljavaju sjećanja na ratnog zapovjednika, legendu vukovarske obrane. Takvog ga se sjećaju i prijatelji i suborci, prenosi HRT.

– Blago nam je bio i otac i majka. Kad je poginuo, to je za mene bio početak kraja obrane grada Vukovara – kazao je Josip Josić.

– Možemo biti ponosni što smo imali takve ljude – koji su imali viziju, koji su živjeli za svoju domovinu i bili spremni dati život za nju. Neka nam oni budu uzor, neka nam budu putokaz – izjavio je ministar branitelja Tomo Medved, piše Dalmacija News

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com