COR Imotski objavio aktivnosti u projektu “Umrežimo se – protiv korupcije”

Centar za održivi razvoj Imotski objavio je aktivnosti u projektu “Umrežimo se – protiv korupcije” te vijesti vezane uz temu korupcije, javne nabave i javnih politika.

  1. U početnu fazu projekta “Otvoreni proračun” uključene su četiri županije (Istarska, Međimurska, Primorsko-goranska i Šibensko-kninska), a podaci ostalih županija biti će implementirani u aplikaciju do kraja godine.Više vidjeti ovdje.
  2. Objavljena karta siromaštva u Hrvatskoj. Karte siromaštva kreatorima politika mogu pomoći i u postizanju znatnog napretka u smanjenju siromaštva u okviru ograničenih raspoloživih resursa jer se mogu koristiti kao dodatan alat za donošenje odluka u situacijama u kojima su sredstva koja se mogu dodijeliti osobama kojima je potrebna pomoć ograničena. Više vidjeti ovdje.
  3. Državna tvrtka Narodne novine dobila je nova dva člana Uprave, po svemu sudeći ponovno mimo propisane procedure. Više vidjeti ovdje.
  4. Zlouporaba položaja na tržištu? Prema prošlotjednoj odluci talijanske institucije nadležne za konkurentnost (AGCM), farmaceutska tvrtka Aspen Pharma mora platiti 5 milijuna eura globe zbog toga što je uvjetovala cijene talijanskoj agenciji za lijekove (AIFA). Više vidjeti ovdje.
  5. Ljubica Matijević Vrsaljko, predsjednica Upravnog vijeća Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar, poslala je prije nekoliko dana dramatičnu obavijest/pismo zaposlenicima u kojem upozorava na neracionalnu i nerazumnu potrošnju Uprave, osobito na stavkama reprezentacije, službenih putovanja i slično. Više vidjeti ovdje.
  6. Podignuta je optužnica protiv bliskih suradnika Milana Bandića – malverzacije s prenapuhanim vrijednostima zemljišta i njihovoj zamjeni sa zemljištima u vlasništvu Zagreba. Više vidjeti ovdje.
  7. Porezna ispitivala Đuzelu porijeklo imovine zbog kuće koja ima sedam spavaćih soba i osam kupaonica, bazen od 90 kvadrata, teniski teren, parking sa šest mjesta. Više vidjeti ovdje.

Ostale novosti i informacije možete pratiti na sljedećoj poveznici Umrežimo se – protiv korupcije te portalu projekta.

 

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com