Pomoć potrebitim obiteljima na području Imotske krajine

Dopredsjednica humanitarne  udruge “Putevi milosti” Vesna Knežević poslala je zamolbu mještanima Imotske krajine kako bi pomogli svim potrebitim obiteljima na ovom području. Tekst prenosimo u cijelosti:

Naša Udruga, sa sjedištem u Osijeku, osnovana je prije 4 godine. Mi smo ne profitna Udruga s članovima volonterima. Od prvog dana osnutka postala sam dopredsjednica te djelujemo na splitskom području. Od Općine Klis dobili smo u Dugobabam prostor na korištenje.

Pomažemo ljudima slabog imovinskog stanja, bolesnima i svima koji nam se obrate za pomoć. Do donacija dolazimo na razne načine. Ljudi nam doniraju odjeću, obuću, namještaj i sve druge za život potrebne stvari. Hrana nam je najveći problem. Ponekad nam građani doniraju prehrambene i higijenske potrepštine koje mi tada podijelimo našim korisnicima. Obnovili smo kuće 4 obitelji isto pomoću donacija od građana, a po potrebi bi se uključila i neka firma u građevinskom materijalu.

Ove godine, zahvaljujući našem radu koji radimo transparentno, dobili smo  prostor od Mjesnog Odbora sv. Kajo, općina Solin. Bilo kakvu donaciju kad dobijemo mi slikamo i objavimo na našem Facebook profilu tako da svatko može pratiti što dobivamo i kamo te donacije odlaze.

Ove godine radili smo projekt za EU fondove. Odobreno nam je osam milijuna kuna za pomoć najugroženijima. Taj iznos podijeljen je na 6 županija u kojoj je i naša Splitsko-dalmatinska. Mi možemo na ovom području pomagati iz EU fonda 1.000 obitelji. Da bi to krenulo moram za početak imati najmanje 400 zamolbi. Obratila sam se CZSS Solin, Split, Caritasu, Udruzi Most i druge organizacije šalju nam svoje korisnike, izišao je i članak  u Slobodnoj Dalmaciji u kojem pozivamo potrebite da nam se jave.No pored svega mi nemamo dovoljan broj korisnika.

Naši korisnici  dobivali bi godinu dana pakete hrane i higijenske  potrepštine. Uvjet je da primanja u obitelji ne smiju prelaziti 800,00 kn po članu. U to ne ulazi dječji doplatak te njega i skrb. Molim Vas pomozite da i naša Imotska krajina ovo  čuje te nam prijavi obitelji ili osobe kojima bi mogli pomoći. Dijeljenje paketa počinje već u 11. mjesecu. Molimo Vas pomozite da ovo dođe u svaki dom u kojem je potrebno povećati bar malo standard u ishrani i higijeni.”

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com