Novosti u projektu “Umrežimo se – protiv korupcije”

Centar za održivi razvoj Imotski objavio je novosti u projektu “Umrežimo se – protiv korupcije”.

  1. Zlouporaba položaja – Djelatnici Općine sa službenim vozilom u berbi maslina na imanju savjetnika načelnice Sandre Vukić. Više vidjeti ovdje.
  2. Omogućiti poticaje poljoprivrednicima na tuđoj imovini bez znanja vlasnika je korupcijski skandal. Povjerenje građana u institucije ostvaruje se svakodnevnim poticanjem pozitivnih društvenih vrijednosti poput poštenja i odgovornosti. Više vidjeti ovdje.
  3. Polazište svih nas je da je INA najvažnija hrvatska kompanija i u budućnosti želimo imati razvijenu INA- u, rekla je potpredsjednica Vlade za gospodarstvo Martina Dalić. Na pitanje hoće li se naći u sukobu interesa, budući da joj je suprug član Uprave INA-e, rekla je da ne može identificirati gdje bi bio taj sukob interesa. Više vidjeti ovdje.
  4. Naputak o postupanju u postupcima javne nabave u slučaju nedostupnosti Elektroničkog oglasnika javne nabave Republike Hrvatske objavljen u Narodnim novinama br. 88/2016 od 30. rujna 2016., stupa na snagu 8. listopada 2016. Više vidjeti ovdje.
  5. Pod ovakvim pritiskom građana, Vlada je odustala od štetne namjere koncesioniranja autocesta iako su vladajući tada uvjeravali javnost da je koncesija neizbježna. Sada, dvije godine kasnije, pokazuje se da su građani bili u pravu. Više vidjeti ovdje.
  6. Sve više građana Hrvatske odbija dati mito. Istraživanje o procjeni korupcije u Hrvatskoj u 2016. godini pokazuje da se i dalje lokalnu i nacionalnu vlast, Sabor i sudove doživljava kao najkorumpiranije, no relativno je visoka i percepcija korumpiranosti nevladinog sektora i novinara. Više vidjeti ovdje.
  7. Mijenja se prostorni plan zbog izgradnje golf terena na Cresu. Više vidjeti ovdje.

Ostale novosti i informacije možete pratiti na sljedećoj poveznici Umrežimo se – protiv korupcije te portalu projekta.

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com