Na području Imotskog pronađeno 11kg i 882g marihuane

Službenici Policijske postaje Imotski dovršili su kriminalističko istraživanje nad dva državljanina Albanije.

U subotu, 19. studenog, na graničnom prijelazu na području Imotskog, policijski službenici su, obavljajući ulaznu graničnu kontrolu vozila Toyota, albanskih registarskih oznaka, posumnjali da se u vozilu nalazi droga. Vozilom je upravljao 36-godišnjak, dok se u vozilu kao suvozač nalazio 27-godišnjak, obojica državljani Albanije. Nakon sumnje obavljen je vanjski pregled vozila uređajem za detekciju droga te je zatraženo dovođenje službenog policijskog psa za detekciju droga koji je reagirao na prisutnost droge u vozilu i potvrdio sumnje policijskih službenika.

Temeljem naloga obavljena je pretraga spomenutog vozila, u kojem je tom prilikom pronađena droga marihuana, ukupne težine 11 kilograma i 882 grama. Nad 27-godišnjakom i 36-godišnjakom je provedeno kriminalističko istraživanje, kojom prilikom je utvrđena sumnja da su počinili kazneno djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“. Zbog postojanja sumnje u počinjenje kaznenog djela protiv navedenih je podnesena kaznena prijava nadležnom Državnom odvjetništvu te su dovedeni su pritvorskom nadzorniku.

Od 05. do 19. studenog, u tri odvojena značajnija događaja, na graničnim prijelazima na području Vrgorca i Imotskog aktivnim operativnim radom policijskih službenika prilikom obavljanja poslova ulazne granične kontrole, ukupno je u osobnim vozilima pronađeno i oduzeto 34 kilograma droge marihuane te je nakon provedenih kriminalističkih istraživanja zbog kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama prijavljeno šest državljana Albanije.

Uz predan rad policijskih službenika na graničnim prijelazima, u 2016. godini ističe se aktivno sudjelovanje svih rodova policije ( kriminalistička, temeljna, prometna, interventna, granična ) u suzbijanju različitih oblika zlouprabe droga. Naime, u prvih deset mjeseci ove godine na području PU Splitsko-dalmatinske ukupno je evidentirano 1.478 zapljena različitih vrsta droge, što je  za 33,4% više nego u istom razdoblju prošle godine.

Služba kriminaliteta droga, s razine PU Splitsko-dalmatinske sudjeluje u planiranju i organizaciji kriminalističko taktičkih radnji na cijelom području PU čime se omogućuje sinergijski učinak, koordinacja kadrovskih i materijalnih resursa te kvalitetniji zahvat u problem zlouporabe droga, prenosi PU Splitsko-dalmatinska.

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com