Pojačane aktivnosti u cestovnom prometu

S ciljem povećanja razine sigurnosti u cestovnom prometu, u petak, 25. studenog, provest se će pojačane akcije na prometnicama na području Policijske uprave Splitsko-dalmatinske.

Policijski službenici će postupanje prvenstveno usmjeriti na zahvaćanje prekršaja koji dovode do nastanka prometnih nesreća s najtežim posljedicama, što se posebno odnosi na nepropisnu brzinu, oduzimanje prednosti prolaska, nepropisno pretjecanje, upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola, nekorištenje sigurnosnih pojaseva u vozilima i nekorištenje zaštitnih kaciga na motociklima, ali i na druge prekršaje propisane Zakonom o sigurnosti prometa na cestama. Akcija će se provoditi u suradnji s policijskim službenicima  iz Policijskih uprava Dubrovačko-neretvanske i Šibensko-kninske.

Ovim putem skrećemo pozornost svim sudionicima u prometu na obvezu poštivanja propisa i naredbi o ograničenjima prometa na cestama te uputa prometne policije. Pritom posebno ističemo potrebu na prilagođavanje brzine vozila stanju i uvjetima na kolnicima, ne upuštanje u pretjecanja ili zaobilaženja prije nego se sa sigurnošću uvjerite kako to možete učiniti bez opasnosti za sebe i druge sudionike u prometu, vođenje računa o prednosti prolaska te ne sjedanje za upravljač vozila ako je prethodno konzumiran alkohol ili druga opojna sredstva. U uvjetima noćne vožnje, posebno vikendom, potrebno je voziti sporije i opreznije. Obveza poštivanja prometnih propisa također se odnosi i na motocikliste i pješake, koji spadaju u najranjiviju kategoriju sudionika u prometu.

Budite odgovorni sudionici u prometu jer vlastitim ponašanjem i poštivanjem propisa svakako doprinosite podizanju razine sigurnosti cestovnog prometa, istodobno čuvajući vlastiti i tuđi život!

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com