Škola animatora u župi Podbablje

Trodnevni program „Škole animatora” koja će okupiti pedesetak mladih iz Splita, Sinja i Cetinske krajine, Metkovića, Vrgorca, Dubrovnika i naravno Imotske krajine započinje već u petak 25.studenoga okupljanjem sudionika u župnoj dvorani u Drumu. Nakon prijave sudionika sve okupljene očekuje pokorničko bogoslužje, a zatim euharistijsko slavlje, a poslije toga uvodni pozdrav područnog vijeća i predstavljanje nazočnih. Cijeli program završava molitvom i radom po skupinama.

Izrazito dinamična bit će subota 26.studenoga kada će framaši krenuti s programom već u 7 sati. Nakon molitve slijedi prvo predavanje o komunikacijama, zatim rad po grupama i plenum, a nakon toga slijedi drugo predavanje o problemima u bratstvima i postavljanju prema njima. Nakon objeda i kratke stanke u poslijepodnevnim satima također je planiran radni dio „Škole animatora”. Prvo predavanje održat će se na temu „Kako voditi i animirati susret Frame?”, a nakon toga „Služba voditelja formacije”. Program završava radom po grupama, a potom svetom misom i krunicom te završnom molitvom. Kako doznajemo od predsjednika Frame Podbablje Jakova Tolića i područne predsjednice Matee Lončar predavači za radni dio trebali bi biti Martin Vrlić, član područnog vijeća i framaš iz Sinja, zatim Slavko Blažić, župljanin Podbablja i član Hrvatskog nadzemlja iz Splita ujedno student Katoličko-bogoslovnog fakulteta te Ante Kujundžić, teolog i ravnatelj OŠ „Zmijavci”.

Trećeg dana u nedjelju 27.studenoga mladi će nazočiti svečanom misnom slavlju u crkvi Sv. Ante u Drumu, a nakon mise očekuje ih Skupština te nastavak rada po skupinama.

 

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com