Draga i Marijan proslavili dijamantni pir uz čestitku Pape Franje

Mali je broj ljudi u današnje vrijeme koji se mogu pohvaliti nečim kao što je održiv, a pritom i dugovječan brak. Privilegiju među takvim ljudima uživaju bračni par Draga i Marijan Mustapić, koji su u nedjelju 27. studenog 2016. proslavili svoju 60. obljetnicu zajedničkog života. Mnogima poznat pod nadimkom Gavran, Marijan i njegova Draga svoj su život podredili sad odveć mnogobrojnoj obitelji, a ujedno su i podijelili s nama tajnu njihove sreće.
”Uvijek smo se dobro gledali, bilo nam je teških i nezgodnih dana, ali smo sve, uz pomoć Boga, preživjeli, križ svoj nosili, u jedan šćap puvali” – izjavila je Draga, uz pokoju nadopunu svog vjernog Marijana.

dsc_0828

Tolike godine zajedništva u dobru i u zlu, u zdravlju i bolesti, čuveni Gavran i njegova bolja polovica ne bi mijenjali za ništa, a na pitanje što bi poželjeli jedno drugom nakon ovoliko vremena, odgovor je bio sljedeći: ”A da još koji dan proživimo ili da nas Bog pozove, ali da budemo blizu jedno drugoga” – s osmijehom izjavila Draga, a Marijan ju je u tome podržao.

Dodatnu čast u njihovom danu ukazao im je Papa Franju, uputivši plaketu s posebnim blagoslovom za dugogodišnju vjernost i bezuvjetnu ljubav, koja krasi posebno mjesto u njihovom domu, kao i u srcu ‘vječnih mladenaca’.
”Lijepo nam je to, to nam je blagoslov, to je za nas nešto veliko. Ne prođe dan kada ona ne uzme krunicu i moli, kako ona kaže: ja vjerujem u svoga Boga, pa makar sutra umrla” – istaknuo je Marijan.

dsc_0810

Svoje sudbonosne zavjete obnovili su u Crkvi sv. Franje Asiškoga, a Svetu misu je predvodio fra Kristian Stipanović, koji je tom prilikom ujedno i poručio svima, naročito mladima, da se ugledaju na Dragu i Marijana, dodavši kako se, sve dok je prisutna ljubav, uzajamno poštivanje i podrška, svaka životna nedaća može savladati.

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com