eTwinning radionica u Imotskom „Prvi koraci u eTwinningu“

U Obrtničko-industrijskoj školi u Imotskom održana je radionica „Prvi koraci u eTwinningu“.  

Nakon dobro posjećenog uvodnog webinara u kojem su se sudionici upoznali s eTwinning portalom i eTwinning Liveom na radionicu je unatoč jakom nevremenu u subotu u 10 sati u Obrtničko-industrijsku školu u Imotskom pristiglo čak 38učitelja, nastavnika i ravnatelja. Kako i ne bi kada su u goste došli izvrsnim domaćinima koji su zajedno sa svojim učenicima pripremili osvježenje uz kavu i pregršt kolača.

etwinning-1

“Na toploj dobrodošlici moram zahvaliti i ravnatelju Nediljku Biočiću koji je podržao inicijativu kolegice Kujundžić koja je i sama koordinatorica brojnih projekata u svojoj školi. Posebno želim naglasiti kako je kolegica već iskusna u eTwinningu i njezina inicijativa da se ovakvo događanje održi u njenoj školi, pri čemu je imala glavnu ulogu u organizaciji i koordiniranju svog školskog tima, proizlazi iz želje da svojim kolegicama i kolegama i njihovim učenicima također omogući otkrivanje i učenje o mogućnostima koje pruža eTwinning. 

etwinning-2

U prvom dijelu radionice sudionici su imali priliku isprobavati mogućnosti koje pruža Twinspace za predstavljanje i prezentaciju projekta i projektnih aktivnosti. Naučili su kako dodavati nove projektne partnere, učenike i posjetitelje Twinspacea te su samostalno kreirali stranice, stavljali fotografije i videa te koristili razne komunikacijske alate u okviru Twinspacea.

etwinning-3

U drugom dijelu su se i sami okušali u osmišljavanju projekata.  Na kraju su predstavili svoje projektne ideje uzimajući u obzir predmete koje predaju i dob svojih učenika. Svi sudionici su bili vrlo angažirani u osmišljavanju projektnih aktivnosti, njihovih ciljeva te su promišljali i na koji način se povezati s drugim školama na eTwinningu.

etwinning-4

Sigurna sam da se među predstavljenim projektima nalaze i budući primjeri dobre prakse te da će učenici od prvog razreda osnovne škole do završnih razreda srednjih škola do kraja ove školske godine uživati u projektnoj nastavi i korištenju novih tehnologija na primjeren, svrsishodan i siguran način.”, istaknula je Alenka Miljević, eTwinning ambasador za Splisko-dalmatinsku, Dubrovačko-neretvansku i Šibensko-kninsku županiju.

etwinning-5

etwinning-6

etwinning-7

etwinning-8

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com